Depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 9,9% în aprilie (5,6% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 337,394 miliarde de lei (70,85 miliarde de euro), arată datele Băncii Naţionale a României (BNR), publicate vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 9% (4,7% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 330,847 miliarde de lei (69,6 miliarde de euro).

În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu 8,3%, până la 123,042 miliarde lei.

Totodată, depozitele în lei ale firmelor au avansat cu 5,8%, până la 98,994 miliarde lei.

Depozitele în valută ale populaţiei şi firmelor au crescut cu 15,5%, până la 115,358 miliarde lei.

În aprilie, faţă de luna anterioară, depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au crescut cu 2%.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.