Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, a anunţat joi că a finalizat un program de investiţii de aproximativ 9 milioane lei pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţiile cresc atât capacitatea de racordare de noi consumatori din zona metropolitană, cât şi calitatea serviciului de distribuţie. În cadrul lucrărilor au fost realizaţi circa 23 km de reţea electrică subterană de medie tensiune, potrivit companiei.

”Programul a demarat în primăvara anului trecut pentru a răspunde dezvoltării rapide a zonei metropolitane prin asigurarea capacităţii necesare pentru racordarea la reţea a obiectivelor nou construite, dar având în vedere şi evoluţia viitoare a zonei”, arată un comunicat al companiei.

În cadrul programului, derulat în etape, au fost realizate noi conexiuni între staţiile de transformare Galata şi Manta Roşie din municipiul Iaşi şi zonele Valea Adâncă, Miroslava, Lunca Cetăţuii şi Bucium. De asemea, au fost interconectate posturi de transformare şi echipamente din localităţile Lunca Cetăţuii, Valea Adâncă, Ezăreni şi Horpaz.

În cadrul lucrărilor au fost montaţi circa 23 km de reţea subterană de medie tensiune între staţiile din municipiu şi principalele noduri de consum din zona vizată. În staţia de transformare Galata au fost realizate lucrări de modernizare şi dezvoltare în valoare de circa 1,3 milioane lei. 

Echipamentele nou instalate în staţiile şi posturile de transformare au fost integrate în sistem SCADA, ceea ce permite controlul şi comanda acestora de la distanţă, conform standardului de performanţă pentru sistemul de distribuţie a energiei electrice.

Ultima etapă a fost finalizată recent şi a inclus lucrări în valoare de peste 2,2 milioane de lei în cadrul cărora a fost montată o reţea subterană de medie tensiune în lungime de aproximativ 8 km între staţia de transformare Galata şi posturile de transformare din Lunca Cetăţuii.

”Prin realizarea acestor investiţii va creşte semnificativ capacitatea de racordare de noi consumatori, îmbunătăţind în acelaşi timp şi siguranţa în alimentarea cu energie electrică”, spun reprezentanţii companiei.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.