Curtea de Conturi a României a primit, în perioada 6-8 octombrie, o delegaţie oficială a Organizaţiei Europene a Instituţiilor Supreme de Audit, formată din Miloslav Kala, preşedintele instituţiei şi al Oficiului Suprem de Audit al Republicii Cehe şi Jaroslav Rucký, şeful Echipei Preşedinţiei EUROSAI din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vizita oficială a debutat cu o întâlnire bilaterală între preşedintele Curţii de Conturi a României şi omologul său din Republica Cehă, în care accentul a fost pus pe importanţa cooperării celor două instituţii supreme de audit în cadrul EUROSAI”, anunţă, miercuri, Curtea de Conturi, într-un comunicat de presă.

”Apreciez în mod deosebit implicarea dumneavoastră pe perioada preşedinţiei EUROSAI şi mă bucur că împărtăşim idei comune şi o viziune în care instituţiile supreme de audit trebuie să parcurgă un proces de modernizare care să conducă la creşterea relevanţei acestora. Ştiu că aţi reuşit să-l implementaţi cu succes la nivelul instituţiei pe care o conduceţi, aproximativ 80% dintre misiunile de audit desfăşurate de SAI Cehia fiind misiuni de audit al performanţei. Mă bucur să pot spune că, de curând, am înfiinţat şi noi la nivelul Curţii de Conturi un departament specializat pe acest tip audit, prin care putem contribui mai mult la creşterea calităţii actului administrativ", a fost mesajul preşedintelui Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc.

Discuţiile au continuat în Plenul Curţii de Conturi a României, unde au fost prezentate principalele rezultate ale Organizaţiei Europene a Instituţiilor Supreme de Audit, precum şi modul de organizare şi funcţionare al Oficiului Suprem de Audit al Republicii Cehe, respectiv paşii făcuţi în sensul consolidării capacităţii instituţionale, a îmbunătăţirii metodelor de audit şi a modalităţilor de interacţiune cu entităţile auditate.

”Sunt foarte bucuros să fiu astăzi aici şi să avem aceste discuţii constructive, întrucât Curtea de Conturi a României ocupă un rol important în Organizaţia Europeană a Instituţiilor Supreme de Audit. Principala noastă preocupare trebuie să fie – ce putem face împreună pentru a ne organiza mai bine, pentru a avea proceduri eficiente şi rezultate cu impact în viaţa cetăţenilor. Trebuie să ne împărtăşim experienţele, dar în special ideile. Suntem instituţii vii, iar progresul instituţiilor noastre contribuie la întărirea sănătăţii sistemului bugetar fiscal, respectiv la bunăstarea cetăţenilor", a declarat Miloslav Kala, preşedintele EUROSAI.

În continuarea vizitei în România, delegaţia oficială, însoţită de preşedintele Mihai Busuioc, a avut întâlniri cu înalţi oficiali ai statului român din Parlament şi Guvern, precum şi cu reprezentanţi ai mediului academic.

Astfel, au avut loc întrevederi cu Nicolae Ciucă - preşedintele Senatului, cu Vasile-Daniel Suciu- Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, cu Marcel Ciolacu - premierul României şi cu studenţii şi personalul didactic de la Academia de Studii Economice, împreună cu rectorul Nicolae Istudor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.