OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anunţat, joi, schimbări în Consiliul de Supraveghere. Astfel, Daniel Turnheim şi-a înaintat renunţarea, începând din 17 martie, la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere, post pe care îl ocupa din 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”OMV Petrom anunţă că Daniel Turnheim şi-a înaintat renunţarea la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, cu efect începând cu data de 17 martie 2023 (ultima zi de mandat fiind 16 martie 2023). Urmare a renunţării la mandat, Daniel Turnheim va înceta să mai deţină poziţia menţionată mai sus în Consiliul de Supraveghere începând cu data de 17 martie 2023, prin urmare această poziţie devenind vacantă”, anunţă compania.

Daniel Turnheim a fost membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom începând din 1 ianuarie 2017.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 10,3 miliarde lei (peste 2 miliarde euro), în creştere cu 260% faţă de ce cel din 2021, de 2,86 miliarde lei. Veniturile din vânzări au fost mai mari cu 136% faţă de 2021, în sumă de 61,34 miliarde lei, de la 26,01 miliarde lei în 2021.

Numărul de angajaţi al grupului OMV Petrom a scăzut cu 3%, la 7.742 de salariaţi.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Acţiunile OMV Petrom sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,1% se tranzacţionează liber.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2022. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2022, compania a alocat circa 120 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.