Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că este optimist că 2022 va fi cel mai bun an pentru turismul din România, de la Revoluţie şi până în prezent, în ciuda conflictului armat care are loc în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Cadariu a declarat, duminică, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, că este optimist în ceea ce priveşte turismul din România.  

”În condiţiile în care conflictul din Ucraina durează de două luni de zile, am ceva semne de întrebare, dar rămân optimist. Încă mai cred că în 2022 din punct de vedere al unor indicatori, pentru turismul românesc ar putea fi cel mai bun an, cel puţin de la Revoluţie încoace, pentru noi, pentru români”, a declarat Daniel Cadariu. 

Întrebat pe ce se bazează când face aceste afirmaţii, Cadariu s-a referit la sprijinul pe care sectorul HoReCa l-a primit de la stat pe perioada pandemiei de COVID-19. 

”Mă bazez în primul rând pe lucrurile făcute încă de la început, chiar din luna decembrie a anului trecut pentru că, evident, fără a şti că urmează un astfel de conflict începând cu acel moment am accelerat nişte lucruri. Unele erau întârziate, altele erau cumva pe un orizont de aşteptare. Mă refer la închiderea unor măsuri de sprijin şi totuşi au fost măsuri de sprijin care pentru cei din HoReCa, din industria turismului, în doar câteva luni de zile a însemnat o intrare de capital de aproape 800 milioane de euro”, a mai afirmat ministrul, care a explicat că acesta a fost ajutorul de stat pe perioada pandemiei. 

Ministrul Turismului a adăugat că, strict pentru compensarea pierderilor HoReCa, au fost alocaţi 450 milioane de euro.  

”Strict pentru compensarea pierderilor HoReCa au ajuns la aproximativ 8.300 de beneficiari, 450 milioane euro, iar în cadrul Măsurii 2, cea cu granturi de lucru de până la 200.000 de euro, alţi 6.500 de operatori economici din turism au beneficiat de 360 milioane euro”, a declarat Cadariu. 

Întrebat dacă cei din HoReCa sunt mulţumiţi cu aceşti bani, Cadariu a precizat că ”răspunsul ar trebui calibrat”. 

”Răspunsul ar trebui calibrat, făcând referire la toate domeniile economiei româneşti pentru că dacă discutăm doar de unul, poţi primi un răspuns nu încurajator. Însă, revenind, tot în decembrie, am reuşit să punem în aplicare măsura tichetelor de masă pentru sectorul bugetar”, a declarat Cadariu. 

Ministrul Turismului a precizat că statul va oferi vouchere de vacanţă până în 2026, cel puţin. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.