Danemarca va începe să ofere pacienţilor care suferă de diabet de tip 2 medicamente mai ieftine înainte de a prescrie aşa-numitele medicamente GLP-1, cum ar fi Ozempic al Novo Nordisk, a declarat miercuri Agenţia Daneză pentru Medicamente, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2023, 50% dintre pacienţii noi care suferă de diabet de tip 2 au început tratamentul cu un medicament GLP-1 compensat, fără a încerca mai întâi o alternativă mai ieftină, a spus Agenţia pentru Medicamente.

Cererea pentru medicamentul pentru diabet Ozempic al Novo Nordisk a crescut, deoarece mulţi oameni au început să utilizeze medicamentul pentru diabet pentru efectele sale de slăbire.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Medicii şi alţi prescriptori din Marea Britanie au primit în iulie ordin să nu mai prescrie Ozempic persoanelor care nu suferă de diabet de tip 2, în urma unei penurii naţionale de medicamente GLP-1, din cauza cererii în creştere pentru utilizarea aprobată şi off-label.

Agenţia Daneză pentru Medicamente se aşteaptă ca aproape jumătate dintre toţi cei care utilizează în prezent medicamente GLP-1 să treacă la alternative mai ieftine, dar a spus că va continua să compenseze pacienţii pentru medicamentele lor GLP-1, dacă nu pot fi trataţi cu omologii mai ieftini.

Medicamentele care vor fi afectate de noul regulament al Danemarcei, când va intra în vigoare pe 25 noiembrie a acestui an, includ Ozempic şi Rybelsus ale Novo Nordisk şi Trulicity al Eli Lilly. Omoloagele mai puţin costisitoare sunt recomandate pe acelaşi nivel cu medicamentele GLP-1, a spus Agenţia pentru Medicamente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.