România se opune propunerii de plafonare a subvenţiilor agricole, această măsură neavând o contribuţie reală la restructurarea fermelor necompetitive, şi cere sprijinul Comisiei Europene (CE) pentru reducerea impactului cauzat de pesta porcină africană, a afirmat, joi, premierul Viorica Dăncilă, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu comisarul european Phil Hogan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură şi dezvoltare rurală, se va afla în Bucureşti şi Cluj Napoca, joi şi vineri, el urmând să aibă întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum şi cu fermieri români.

Premierul Dăncilă a spus că România se opune plafonării subvenţiilor agricole.

”România se opune propunerii de plafonare obligatorie a subvenţiilor agricole. O astfel de măsură ar afecta grav fermele mari, competitive, dar şi pe cele mijlocii, fără a contribui cu adevărat la restructurarea fermelor necompetitive”, a spus premierul.

Dăncilă a spus că ar trebui să rămână la latitudinea statelor membre plafonarea sau plata redistributivă, cu creşterea procentului acesteia la 25-30% pentru fermele mari.

Premierul a subliniat că a prezentat comisarului european situaţia creată de apariţia pestei porcine africane.

”Am prezentat domnului comisar situaţia creată de evoluţia explozivă a pestei porcine africane, cu efecte în plan economico, dar şi social. În acest context, am solicitat acordarea întregului sprijin tehnic şi financiar din partea Comisiei Europene pentru reducerea impactului pe care pesta porcină africană l-a avut asupra agriculturii româneşti. Asistenţa europeană este foarte importantă pentru România", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.