Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a anunţat că Guvernul a avut luni în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă care aprobă Programul „ELECTRIC-UP”, prin care va fi acordată o schemă de ajutor pentru investiţiile pe care le fac întreprinderile mici şi mijlocii în achiziţionarea şi instalarea panourilor fotovoltaice, cât şi pentru producerea de energie electrică şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in. Schema beneficiază de un buget total de 200 milioane euro, a mai spus Dancă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de ordonanţă de urgenţă vizează finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanţare „ELECTRIC UP”.

„Ministerul Economiei a propus în primă lectură în această şedinţă de Guvern o ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului ELECTRIC-UP. E vorba despre o schemă de finanţare a investiţiilor realizate de întreprinderile mici şi mijlocii pentru achiziţia şi instalarea de echipamente pentru producerea energiei electrice prin panouri fotovoltaice, precum şi pentru achiziţia de staţii de încărcare a vehiculelor electrice. Valoarea maximă a sprijinului este de 100.000 euro în cadrul acestui Program, iar schema beneficiază de un buget de 200 milioane euro”, a explicat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de luni a Executivului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.