Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat vineri, că în şedinţa de joi seara a fost adoptat un memorandum pentru implementarea programului SURE prin care România poate avea acces la cinci miliarde de euro pentru cheltuieli făcute în timpul stării de urgenţă şi al stării de alertă. Contribuţia ţării noastre la acest program este de aproximativ 393 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În cadrul şedinţei de Guvern de ieri a fost discutat şi adoptat un memorandum iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice privind implementarea programului SURE în cadrul căruia România poate avea acces la 5 miliarde de euro pentru cheltuieli efectuate pe perioada stării de urgenţă şi de alertă, dar şi ulterior ca urmare a efectelor în domeniul social şi economic generate de pandemia Covid. Astfel, vor putea fi decontate cheltuieli efectuate începând cu 1 februarie 2020, iar asistenţa financiară a Comisiei Europene este valabilă până la 31 decembrie 2022”, a afirmat Ionel Dancă. 
El a precizat că printre cheltuielile care vor putea fi decontate în acest mod se află cele cu şomajul tehnic şi cu măsurile de protecţia sanitară la locul de muncă
“România, din acest punct de vedere, a derulat programul de şomaj tehnic în perioada 16 martie până la data la care vor fi ridicate restricţiile pentru toate domeniile care au fost nevoite să întrerupă activitatea temporar, peste un milion de români au beneficiat de această măsură pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă, iar o parte din aceste cheltuieli vor putea fi decontate prin acest program SURE”, a explicat şeful Cancelariei primului ministru. 
El a precizat că România va contribui la programul SURE cu aproximativ 393 de milioane de euro. 
“Contribuţia României la acest program SURE este de aproximativ 393 de milioane de euro şi în baza acestei contribuţii are acces la o sumă de aproximativ 5 miliarde de euro pentru programe în domeniul economic şi social, pentru stimularea măsurilor de ocupare a forţei de muncă”, a precizat Ionel Dancă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.