Touroperatorul DAL Travel anunţă că înregistrează o creştere a cererii de vacanţe în China cu 25% faţă de 2019, ultimul an când turiştii români au putut vizita China. Un circuit de două săptămâni costă pornind de la 3.460 euro de persoană şi include transport cu avionul, cazare la hoteluri de 4 stele, precum şi toate mesele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consultanţii DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuţi touroperatori din România cu produse turistice de tip premium, înfiinţat în anul 2000 şi membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), anunţă că turiştii români prezintă un mare interes pentru destinaţia China, în contextul în care această ţară s-a redeschis total turismului începând cu 15 martie 2023. După o perioadă de restricţii drastice, românii pot din nou explora această ţară fascinantă şi atât de bogată în cultură”, anunţă compania.

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea paşaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Viza de intrare se obţine de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepţia vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera şi la frontieră. Începând cu data de 25.06.2018, deţinătorii de paşaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din Bucureşti.

DAL Travel înregistrează deja o creştere a cererii cu 25% faţă de 2019, ultimul an când turiştii români au putut vizita China.

”Turiştii interesaţi de această destinaţie se încadrează în profilul turistului DAL Travel - pretenţios, care a călătorit mult şi care doreşte să continue să îşi îmbogăţească palmaresul cultural şi spiritual, un adevărat devorator de turism. Redeschiderea destinaţiei China pentru turiştii români este o veste extraordinară şi suntem încântaţi să fim parte din această experienţă. După o pauză de 4 ani, observăm un interes din ce în ce mai mare din partea turiştilor români de a explora această destinaţie fascinantă. Este o dovadă a dorinţei lor de a călători şi de a descoperi locuri noi, culturi noi şi de a se conecta cu frumuseţea şi autenticitatea Chinei. Ne-am concentrat eforturile pentru a crea programe turistice de înaltă calitate, care să ofere turiştilor o experienţă autentică şi memorabilă în această destinaţie plină de istorie, peisaje uimitoare şi tradiţii extraordinare. Suntem entuziasmaţi să fim alături de turiştii români în această călătorie pentru a descoperi câteva din misterele Chinei şi suntem convinşi că se vor întoarce acasă cu amintiri de neuitat. De altfel, DAL Travel este prima agenţie de turism care a organizat deja trei tipuri de circuite dedicate Chinei”, declară Daniela Nedelcu, director general al DAL Travel.

De exemplu, circuitul de două săptămâni din luna septembrie porneşte de la un tarif de 3.460 euro de persoană şi include transport cu avionul, cazare la hoteluri de 4 stele, precum şi toate mesele. Circuitul include Beijing, Xi'an, Guilin, Shanghai, Hong Kong şi Macao. Traseul cuprinde vizite la Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis, Armata de Teracotă şi alte obiective esenţiale ale culturii şi istoriei chineze.

Pentru cei care caută o experienţă încărcată de cultură şi misticism, DAL Travel a creat programul ”China-Tibet”, prin care se vor putea explora destinaţii precum Xi'an, Golmud, Lhasa, Gyantse etc. Circuitul de 15 zile va începe în Beijing, se va termina la Shanghai şi va purta turiştii în lumea spirituală şi arhitecturală a Tibetului, unde se va ajunge cu trenul pe traseul transtibetan, unde se află şi cea mai „înaltă” gară din lume. Se va vizita complexul arhitectural Potala din Lhassa, Norbulingka, fosta reşedinţă de vară începând cu al 7-lea Dalai Lama, cel mai tradiţional oraş din Tibet, Gyantse, Mănăstirea Palkhor, specifică prin combinaţia de stupă în templu şi templu în stupă şi multe altele. Preţul pentru acest circuit este de 3.960 euro de persoană.

Un alt program foarte solicitat, primul circuit fiind deja rezervat 100%, este ”China de poveste”, ce va avea loc în octombrie.

”Această călătorie desprinsă parcă din basme şi vă va oferi experienţe unice, precum întâlnirea cu ursuleţii Panda, admirarea „pădurii de piatră” de la Shilin, croaziera pe Fluviul Yangtze, explorarea „Drumul Ceaiului” în Yunnan, un spaţiu de poveste cu cele mai multe minorităţi entice şi descoperirea peisajelor spectaculoase din Parcul Naţional Zhangjiajie şi a cadrelor naturale folosite în super-producţia cinematografică Avatar. Preţul pentru acest circuit de 16 zile este de 3.990 euro de persoană, iar cazarea va fi asigurată în hoteluri de 4 şi 5 stele, garantând confortul şi relaxarea turiştilor”, spun reprezentanţii companiei.

China atrage turiştii români prin diversitatea sa culturală şi istorică. De la Marele Zid Chinezesc, care impresionează prin măreţie şi magnitudine, la Armata de Teracotă, care dezvăluie unul dintre cele mai mari secrete ale antichităţii, China abundă în obiective turistice fascinante.

China impresionează şi prin frumuseţea peisajelor sale naturale. De la Fluviul Yangtze, Râul Li, cu stâncile spectaculoase care par desprinse dintr-o pictură, la Marea Chinei de Sud şi Insula Lantau, cu peisajele lor pitoreşti, turiştii români vor avea oportunitatea să descopere frumuseţea pură a naturii.

China este renumită pentru numeroasele sale invenţii antice care au avut un impact profund asupra civilizaţiei umane. Unele dintre invenţiile remarcabile includ fabricarea hârtiei, praful de puşcă, tipărirea, busolele şi producţia de mătase.

China este cea mai populată ţară a lumii, cu 1,4 miliarde de locuitori. De asemenea, aici există cea mai extinsă reţea feroviară de mare viteză din lume. Marele Canal al Chinei este cel mai lung canal creat de om din lume, cu o lungime de peste 1.800 de kilometri. Acesta leagă Beijingul în nord, de Hangzhou în sud, trecând prin câteva oraşe mari şi jucând un rol crucial în transportul şi economia Chinei. China găzduieşte Barajul Three Gorges, cea mai mare centrală hidroelectrică din lume de pe Râul Yangtze şi furnizează energie regenerabilă, servind, de asemenea, la controlul inundaţiilor şi la navigaţie. Marele Zid Chinezesc este cea mai lungă structură de apărare din lume, cu o lungime estimată de peste 21.000 de mile (13.000 km). De asemenea, China este cel mai mare producător de automobile din lume, depăşind alte ţări în ceea ce priveşte producţia şi vânzările de vehicule, dar şi cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

China este celebră pentru tradiţiile şi obiceiurile sale milenare, care continuă să fascineze turiştii. De la ceremoniile tradiţionale de ceai şi prelucrarea jadului la experienţele autentice în pieţele locale şi plimbările prin cartierele tradiţionale, turiştii români vor avea ocazia să se imerseze în cultura chinezească autentică.

”Turiştii români sunt atraşi de China nu doar de bogăţia sa culturală şi de peisajele impresionante, ci şi de tehnologia şi industria avansată pe care o găsesc acolo. China se remarcă prin arhitectura sa modernă, cum ar fi zgârie-norii spectaculoşi din Shanghai şi Beijing, care reprezintă o combinaţie între inovaţie şi design. De asemenea, industria trenurilor rapide din China, renumite pentru viteza şi eficienţa lor, este o atracţie în sine pentru turişti. O călătorie cu trenul de mare viteză oferă o perspectivă unică asupra progresului tehnologic al ţării”, precizează compania.

Principalele atracţii ale Chinei incluse în programul clasic conceput de agenţia de turism sunt: Marele Zid Chinezesc, Posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali, Mormintele Împăraţilor Ming, Drumul Sacru, Palatul de Vară, Palatul Imperial, Templul Cerului, Muzeul de Istorie Shaanxi, Armata războinicolor de teracotă, Muzeul Trăsurii de Bron, Promenada Bund, Cartierul Pudong, Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, Shanghai Tower, Muzeul de Istorie din Shanghai, Platoul Ngong Ping, Statuia de bronz a lui Buddha Sakyamuni, Mănăstirea Po Lin, Ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, Biserica Penha, Piaţa Senatului, Faimosul Turn, „Lotus Flower in Full Bloom”, Templul zeiţei A-Ma, Faimosul Cazino, Fluviul Li, Grădina Mandarinului Yu, Fluviul Huangpu, Insula Lantau, Marea Chinei de Sud, Parcul Natural Lantau Nord Park Country, Portul Victoria, Dealul Penha, Muntele Victoria, Plaja din Golful Repulse, Golful Repulse, Satul pescăresc Aberdeen.

Alte experienţe şi distracţii includ: Piaţa Tian’An Men, vizită la o fabrică de cloazoneuri, plimbare în Hutong, plimbare prin cartierul musulman, vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâşte Sălbatice, vizită la un atelier de prelucrare a jadului, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale, croazieră pe Fluviul Li, plimbare pe strada comercială Nanjing, asistare la Ceremonialul Ceaiului într-una din ceainării, croazieră pe Fluviul Huangpu, urcare în Shanghai Tower, vizită la un atelier de prelucrare a perlelor, cumpărături pe Nathan Road, croazieră în portul Victoria, excursie cu vaporul la Macao, degustare din bucătăria „macaneză”, plimbare până în vârful muntelui Victoria, Piaţa Stanley.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.