Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5320 lei/euro, în scădere nesemnificativă faţă de cotaţia de precedentă, în condiţiile în care piaţa aşteaptă rezultatul referendumului de joi din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5330 lei/euro.

Evoluţiile din piaţa valutară au fost influenţate de estimările privind rezultatul referendumului privind Brexit. Însă cotaţiile au fost stabile începând de vineri, după ce au apărut indicii care sugerează şanse mai mari pentru un vot împotriva ieşirii Marii Britanii din UE. 

În cazul unul vot favorabil ieşirii din UE, leul s-ar putea deprecia chiar şi cu 5%, estimează analiştii.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a revenit în raport cu leul, fiind cotat cu 4,0147 lei, în urcare faţă de nivelul anterior, de 3,9968 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade de turbulenţe, a urcat cu aproape 2 bani, la 4,1853 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.