Cseke Attila a precizat că Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară, la nivelul bugetului anual, de 73%, pe PNDL execuţia bugetară este de 100%, iar la Compania Naţională de Investiţii execuţia bugetară este de 100%. Totodată, ministrul a anunţat un proiect de act normativ a fost pregătit pentru lansarea unui program naţional de investiţii numit „Anghel Saligny”, în valoare de 50 miliarde lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acest minim necesar va fi determinat de discuţii. Ministerul de Finanţe are un anumit tip de analiză legată mai ales de situaţia la zi şi ştiţi bine că Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară, la nivelul bugetului anual, de 73%. Pe PNDL execuţia bugetară este de 100%. La Compania Naţională de Investiţii execuţia bugetară este de 100%. Deci tot ceea ce înseamnă investiţii importante, multe în infrastructura locală sunt cu grad de execuţie 100% şi categoric aici este nevoie de suplimentare”, a afirmat marţi Cseke Attila.

El a mai explicat că proiectul de act normativ pentru lansarea programului „Anghel Saligny” vizează investiţii în sistemul de apă, canalizare, drumuri judeţene şi racordarea la gaze naturale.

„Pe lângă această chestiune a rectificării bugetare, Ministerul Dezvoltării a lucrat în ultima perioadă la proiecte importante pentru dezvoltarea locală. Suntem pregătiţi cu un proiect de act normativ, în urma analizei efectuate, pentru lansarea unui Program Naţional de Investiţii pe care noi dorim să îl denumim după renumitul inginer-constructor Anghel Saligny. Este vorba de un Program Naţional de Investiţii de 50 miliarde lei pe câteva componente mult aşteptate de autorităţile locale şi comunităţile locale, de investiţii în sistemul de apă, în reţeaua de canalizare, pe drumuri de interes local şi judeţean şi racordarea la sistemul de gaze naturale”, a conchis Cseke Attila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.