Indicii bursieri de pe Wall Street şi dolarul s-au apreciat puternic miercuri, inversând declinul din prima parte a tranzacţiilor, în urma anunţului Rezervei Federale (Fed) americane referitoare la politica monetară viitoare, care include încheierea programului de achiziţii de obligaţiuni destinat susţinerii economiei în timpul pandemiei de Covid-19 în luna martie şi majorarea de cel puţin trei ori a dobânzilor în 2022, până la 0,9%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones Industrial a urcat cu 0,9%, S&P 500 cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 1,7%.

Indicele dolarului a urcat cu 0,2%, la 96,737 la scut timp după anunţul Fed.

Euro a scăzut cu 0,1%, la 1,1241 dolari pe unitate. Yenul japonez a coborât cu 0,5%, la 114,105 unităţi pentru un dolar. Lira sterlină a scăzut cu 0,2%, la 1,3202 dolari pe unitate.

Inflaţia şi ratele mai mari ale dobânzilor au devenit o preocupare majoră pe Wall Street în ultimele luni. Date publicatede marţi au arătat că preţurile la producători au crescut peste aşteptări în 12 luni încheiate în noiembrie, înregistrând cel mai mare avans din 2010.

Datele privind preţurile de consum de săptămâna trecută au arătat cea mai mare creştere din aproape patru decenii.

Majoritatea celor 11 indici majori de sector din S&P 500 au crescut miercuri, conduşi de o creştere de 1,1% a componentei companiilor de utilităţi

 Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut cu 0,3% luna trecută, potrivit  Departamentului de Comerţ, fiind mai mici decât se aştepta instituţia, deoarece americanii şi-au început cumpărăturile de sărbători devreme pentru a evita penuria de produse şi a plăti mai mult pentru bunuri.

Acţiunile Apple au crescut cu 0,8%, iar Nvidia cu 2,6%, ambele titluri ridicând S&P 500 mai mult decât oricare alte acţiuni.

Titlurile Albemarle şi Livent au scăzut fiecare cu aproximativ 2,8% după ce Goldman Sachs a retrogradat ambii producători de litiu de la ratingul ”neutru” la cel de ”vânzare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.