Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţine că trei şoferi ai firmei Uber au bătut un taximetrist în faţa unui club bucureştean. La rândul său, Uber neagă, susţinând că numerele de înmatriculare ale celor trei maşini care apar în înregistrarea video a conflictului nu se regăsesc în baza de date cu colaboratorii companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

COTAR a anunţat vineri că a avut loc prima altercaţie între şoferii Uber şi taximetrişti în Bucureşti, ca urmare a vidului legislativ.

”Trei şoferi ai firmei Uber au bătut un taximetrist, în faţa unui club din Bucureşti. Taximetristul a cerut ajutorul colegilor, care au ajuns la locul faptei să-l salveze pe cel atacat şi au sunat la seviciul unic de urgenţă 112. Şoferii Uber au fugit până la sosirea poliţiştilor şi a ambulanţei SMURD”, se arată în comunicatul COTAR.

Însă, potrivit Uber România, cele trei numere de înmatriculare nu apar în baza de date cu şoferi permanenţi.

“Informaţia nu este adevărată. Am făcut verificări şi cele trei numere de înmatriculare care apar în înregistrarea video nu se află în baza noastră de date cu şoferi parteneri. Întotdeauna vom condamna ferm orice formă de violenţă şi credem că Bucureştiul are nevoie şi de servicii de taxi şi de soluţii alternative de transport, precum Uber”, au declarat reprezentanţii Uber România, în cadrul comunicatului.

COTAR a organizat, în decembrie, un protest în Capitală faţă de piraterie şi concurenţa neloială.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis, în luna decembrie, că Uber este serviciu de transport, nu un serviciu din domeniul informaţiilor. Reprezentanţii Uber au precizat atunci că această decizie nu afectează activitatea companiei în ţările în care operează sub legea transportului sau este în curs de reglementare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.