CEO-ul celui mai mare contractor de apărare din Germania, Rheinmetall, a declarat că se aşteaptă la creşterea în continuare a valorii bursiere a companiei, ca efect al războiului din Ucraina şi a cheltuielilor sporite pentru apărare în Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Profitul nostru operaţional din 2025 ar trebui să fie de aproximativ 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari), poate chiar 1,7 miliarde de euro. Pentru o evaluare corectă, înmulţiţi-o cu un factor de 11 sau 12. Asta vă oferă un ordin de mărime”, a declarat CEO-ul Armin Papperger ziarului german RND, într-un interviu publicat sâmbătă.

El a adăugat că ”o evaluare de 17 miliarde de euro este realistă pentru Rheinmetall pe termen mediu”.

Evaluarea actuală a acţiunilor Rheinmetall este de aproximativ 10,5 miliarde de euro, la un profit operaţional de 754 de milioane de euro în 2022.

Valoarea bursieră a companiei, un producător de tancuri, muniţii şi alte echipamente de război, s-a triplat din decembrie 2021, iar Rheinmetall s-a alăturat indicelui german DAX la începutul acestui an.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.