Constructorii auto Automobile Dacia şi Ford România îşi reiau de luni activitatea, după ce au oprit producţia în 19 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată parţial pe 21 aprilie, pe bază de voluntariat, la Uzina Mecanica şi Şasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Şasiuri, Aluminiu, Logistică) şi la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj.  Compania a anunţat de luna trecută că urmează ca, din data de 4 mai, să demareze activităţile ambelor uzine, Uzina Mecanică şi Şasiuri şi Uzina Vehicule.

"Traseul între domiciliu şi locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanţa socială. La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (de exemplu vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie", a informat luna trecută Direcţia Comunicare Groupe Renault România.

Uzina Dacia de la Mioveni şi-a încetat activitatea pe 19 martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Cea mai mare parte din salariaţi, 13.500 din cei 14.000 de angajaţi, au intrat în şomaj tehnic.

De asemenea, tot luni ar urma să fie reluată producţia şi la fabrica de autovehicule Ford din Craiova, unde lucrează circa 6.000 de persoane.

Constructorul auto american Ford a anunţat săptămâna trecută că va relua din 4 mai gradual producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, inclusiv la uzina din Craiova.

"Ford anunţă astăzi reluarea graduală a produţiei de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, începând cu data de 4 mai. Acest lucru este valabil şi pentru uzina de la Craiova, care îşi va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule cât şi în cea de Producţie Motoare", arată un comunicat al companiei, săptămâna trecută.

De asemenea, pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei angajaţilor, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protectie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.