Directorul Regiei Autonome de Apă Judeţeană Constanţa, Felix Stroe, spune că există riscul ca localităţile din sudul litoralului să rămână fără apă în următorii ani, iar pentru evitarea acestei situaţii instituţia va realiza o conductă de aducţiune pe o lungime de 145 de kilometri, prin care va fi adusă apă de la Medgidia la Limanu, investiţia fiind de 60 de milioane de euro fără TVA. El nu a putut preciza însă când ar urma să fie început şi finalizat acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Felix Stroe a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că un asemenea proiect a mai fost făcut doar înainte de 1989, atunci când a fost construit baza hotelieră pe litoralul românesc.

“Ne mândrim cu cel mai important proiect, Sistemul Regional Constanţa. Aşa ceva s-a mai făcut doar înainte de ‘89, când s-a construit turismul pe litoralul românesc, baza hotelieră. Suntem în pericol să rămânem fără apă, să nu mai avem apă suficientă pentru sudul judeţului, pentru partea de litoral. Atunci noi am gândit şi am muncit enorm, se munceşte de trei ani la acest proiect, a cunoscut nu ştiu câte evaluări, să realizăm 145 de kilometri de magistrală de aducţiune, de la Medgidia la Limanu. Este o investiţie de peste 60 de milioane de euro fără TVA”, a afirmat Felix Stroe.

El a susţinut  că s-a decis să fie adusă apă de la Medgidia deoarece acolo se găseşte cea mai mare şi mai bună resursă de apă potabilă din România, iar în urma acestui proiect localităţile de pe litoral vor avea apă de cea mai bună calitate.

Directorul RAJA a spus că această conductă de aducţiune de la Medgidia va ajunge şi la Constanţa, urmând ca punctul final să fie localitatea Limanu.

“Luăm apa din subteran şi s-a constatat că nivelul coboară. Apa de subteran nu este nelimitată. O luăm de la 300 de metri în medie, iar înainte o luam de la 70 de metri”, a explicat Felix Stroe.

El a mai susţinut că RAJA urmează să realizeze în următorii ani în municipiul Constanţa investiţii de peste 90 de milioane de euro cu TVA, constând în staţii de pompare, canalizare nouă şi o reţea nouă de apă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.