Un dezvoltator imobiliar din Constanţa a fost amendat de Garda de Mediu cu 60.000 de lei, pentru că nu amenajase spaţii de depozitare temporară a deşeurilor, acestea fiind aruncate la întâmplare în incinta organizării de şantier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“60.000 lei a fost amenda pentru dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani, care realizează un ansamblu de şase imobile cu destinaţia de locuinţe colective, cu regim de înălţime P+8 etaje. La data verificărilor s-a constatat că nu sunt amenajate spaţii de depozitare temporară, dotate cu containere pentru colectarea separată a deşeurilor din construcţii, acestea fiind aruncate la întâmplare în incinta organizării de şantier”, a anunţat Garda de Mediu Constanţa. 
 
 
Sursa citată a menţionat că potrivit OUG nr.92/2021 privind regimul deşeurilor, pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare şi pentru facilitarea pregătirii pentru reutilizare, reciclare sau alte operaţiuni de valorificare, producătorii de deşeuri au obligaţia să colecteze separat deşeurile şi să nu le amestece cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite. 
 
Potrivit legislaţiei, aceasta faptă este sancţionată cu amendă cuprinsă între 40.000 lei şi 60.000 lei pentru persoane juridice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.