Cofetăria Aida din municipiul Constanţa a fost închisă temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care prăjituri fără termen de valabilitate, tăvi de coacere murdare, rafturile vitrinelor frigorifice erau neigienizate, cu pete de rugină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au transmis, miercuri, că au făcut o verificare la  punctul de lucru al SC CO-Dan Mar SRL- cofetaria Aida din Constanţa, în urma desfăşurării unei acţiuni de control la operatorii economici identificaţi în platforma Glovo, care nu au informaţii privind declaraţia nutriţională.

Echipele de control au găsit următoarele nereguli: chederile rupte, protecţia ventilatoarelor şi rafturile vitrinelor frigorifice sunt neigienizate, cu vopseaua exfoliată şi pete de rugină; paviment neigienizat; aparatura, tăvile de coacere cu grad de uzură ridicat şi neigienizate; produse alimentare nesigure - prăjituri diverse sortimente - care nu au informaţii privind data limită de consum sau data de minimă durabilitate; paviment neigienizat şi cu spărturi; recipiente de colectare a rezidurilor menajere fără capac şi acţionare la pedală ce contaminează materiile prime şi preparatele culinare.

Alte abateri de la legislaţie au fost: ustensile nerecomandate în alimentaţie publică (nu pot fi igienizate) cuţite cu mâner din lemn, linguri din lemn depreciate; tăvi cu depuneri grosiere de arsură şi grăsime; se utilizează bucăţi de material textil murdare pe post de bureţi; se reutilizează ambalajele provenite de la materiile prime pentru depozitarea altor produse; blatul din lemn prezintă marginile rupte şi este neigienizat;  nu are informaţiile privind declaraţia nutriţională, ingredientele produselor şi cantitatea lor, substanţele cu efect alergen pe platforma Glovo.

Comisarii CJPC au dat două amenzi în valoare totală de 12.000 de lei şi au decis oprirea temporară a prestării serviciului de alimentaţie publică, până la remedierea deficienţelor constatate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.