Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunţat marţi că implementează în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2021 proiectul Creative Start, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical (BNS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiectivul general al proiectului îl reprezinta încurajarea antreprenorialului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi în industriile creative în zona urbană din regiunea Nord-Vest”, spun oficialii CNIPMMR.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale şi susţinerea dezvoltării spiritului antreprenorial şi inovator a 600 de persoane care doresc să iniţieze o activitate independentă prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului, precum şi creşterea gradului de informare şi de conştientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opţiune de carieră pentru fiecare.

Proiectul îşi mai propune încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 75 de start-up-uri din domeniul industriilor creative şi prin înfiinţarea unui hub al cărui principal obiectiv îl reprezintă sprijinirea persoanelor care doresc să demareze o activitate pe cont propriu. Un alt obiectiv îl reprezintă creşterea ocupării la nivelul regiunii Nord-Vest prin crearea a 150 de locuri de muncă în firmele nou înfiinţate.

Indicatorii asumaţi pentru implementarea proiectului sunt: 75 de IMM-uri create şi funcţionale la şase luni după terminarea sprijinului, 150 de locuri de muncă create şi existente urmare a sprijinului primit de şomeri şi inactivi/ persoane angajate la şase luni după terminarea sprijinului şi 600 de persoane care beneficiază de sprijin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.