Conducerea Consiliului Judeţean Suceava susţine că este surprinsă de anunţul companiei Wizz Air de a închide baza de operare de la Suceava, şefii CJ precizând că vor iniţia demersuri pentru a relua zborurile către destinaţiile ce vor fi relocate începând cu sfârşitul lunii octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a declarat, joi, că anunţul Wizz Air privind închiderea bazei de la Suceava şi reducerea numărului de curse de pe Aeroportul din Suceava a surprins, mai ales că ”tocmai a fost inaugurat cel de-al doilea terminal care creează condiţiile de a putea opera 1,5 milioane de pasageri pe an”.

”Consiliul Judeţean Suceava şi conducerea Aeroportului au convenit ca, începând chiar de astăzi, să iniţieze o serie de demersuri pentru a se găsi soluţii pentru a se relua zborurile către destinaţiile relocate şi de introducerea de curse cu noi destinaţii”, a precizat vicepreşedintele Niculau Barbă.

El a mai afirmat că aeroportul din Suceava a ajuns la un trafic de 800.000 de pasageri, după ce în anul 2016 înregistra un trafic de numai 50.000 de pasageri.

”Noi continuăm să dezvoltam Aeroportul. În acest moment avem investiţii de peste 13 milioane euro pe fonduri europene pentru implementarea unui proiect de creşterea gradului de securitate prin construirea unui gard inteligent, un drum perimetral asfaltat şi a unei clădiri destinate implementării ultimelor măsuri de siguranţa traficului aerian, cu toate dotările necesare”, a mai declarat vicepreşedintele CJ Suceava.

Compania low-cost Wizz Air anunţă că închide baza de operare de la Suceava, începând cu 28 octombrie 2023. Compania va opera în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund şi Memmingen.

Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais şi Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.