Prim-ministrul Cambodgiei ar trebui suspendat imediat pentru incitare la violenţă, susţine Consiliul de Supraveghere din cadrul Meta, care cere companiei să-l blocheze pe acesta atât pe Facebook, cât şi pe Instagram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Supraveghere care funcţionează autonom în cadrul Meta cere şefilor companiei conduse de Mark Zuckerberg să ia măsuri şi să-l suspende imediat de pe platformele sociale ale companiei, pentru cel puţin şase luni, pe prim-inistrul Cambodgiei Hun Sen.

Într-un video postat în ianuarie, Hun Sen şi-a ameninţat opozanţii politici cu bătaia, spunând că le va trimite gangsteri acasă „pentru a-i aresta pe trădători”.

Meta a verificat filmarea, în urma plângerilor primite, dar a decis să nu o şteargă şi să nu ia vreo măsură împotriva lui Sen. Acum, Consiliul de Supraveghere, după ce a analizat şi el situaţia, cere Meta să-l suspende pe acesta de pe Facebook şi Instagram.

Meta nu este obligată să dea curs cererii venite de la Consiliul de Supraveghere şi are la dispoziţie 60 de zile să răspundă.

Compania americană a evitat de cele mai multe ori să ia decizii cu implicaţii în zona politică. Dacă va decide să-l suspende pe Prim Ministrul Cambodgiei, Meta va stabili un precedent după care va trebui să se ghideze pe viitor şi în alte cazuri similare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.