Consiliul de supraveghere al grupului austriac OMV a ordonat o verificare a cheltuielilor de călătorie ale directorului general Rainer Seele şi activităţile de sponsorizare ale producătorului de petrol şi gaze, a anunţat joi preşedintele consiliului, Wolfgang Berndt, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia survine unui articol publicat de site-ul dossier.at, care afirmă că deplasările cu avioane private ale lui Seele au costat compania 400.000 de euro începând din 2016.

Potrivit articolului, acordul de sponsorizare dintre grupul OMV, deţinut parţial de stat, cu clubul rus de fotbal Zenit din St. Petersburg, care ar fi echipa preferată a preşedintelui rus Vladimir Putin, costă 25 de milioane de euro.

Berndt a spus că toate cheltuielile de călătorie ale lui şi ale lui Seele, începând din 2017 şi până la sfârşitul anului trecut, vor fi verificate. ”Şi de asemenea şi toate cheltuielile de sponsorizare”, a adăugat acesta.

El a apărat cheltuielile de călătorie ale directorului general, afirmând că a trebuit să preia un contract cu o companie charter de la predecesorul său, pe care nu l-a putut anula când a devenit CEO al OMV, în 2015. Contractul s-a încheiat anul trecut.

Raportul referitor la cheltuielile lui Seele va fi gata până la sfârşitul lunii iunie, a spus Berndt.

OMV a arătat că nu poate comenta termenii acordului de sponsorizare cu Zenit din cauza termenilor contractuali.

Compania sprijină multe asociaţii sportive şi evenimente culturale. Este un sponsor important al Vienna Opera Ball, cel mai spectaculos eveniment din Austria, şi contribuie la finanţarea săritorilor cu schiurile din Austria, precum şi a clubului de fotbal  SK Rapid din Viena.

OMV, care produce o mare parte din gaze în Rusia şi are relaţii strânse de afaceri cu Gazprom, a lansat în martie un program pentru economisirea a 4 miliarde de euro în 2020.

În urmă cu câteva zile, OMV a convenit să îşi mărească participaţie la producătorul de materiale plastice Borealis, pentru 4,7 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie din istoria companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.