Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării vopselelor şi acoperirilor decorative între Fabryo Corporation şi unii dintre distribuitorii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Concurenţei declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării vopselelor şi  acoperirilor decorative între Fabryo Corporation şi unii dintre distribuitorii săi. Autoritatea de Concurenţă are indicii că Fabryo Corporation, în calitatea sa de producător, a stabilit preţurile de revânzare în relaţia cu distribuitorii săi, pentru o serie de produse comercializate. De asemenea, investigaţia vizează şi o posibilă înţelegere pentru împărţirea pieţei pe criterii de teritorialitate", arată autoritatea de concurenţă.

În cadrul acestei investigaţii, inspectorii Consiliului Concurenţei au efectuat inspecţii inopinate la sediul  şi punctele de lucru ale Fabryo, precum şi la unele firme distribuitoare: Adimag Com Impex, Almir, BogMad Prestcom, Cindy, Macon, Oyl Company, Orca, Romteco, Service Top Agro şi Sanex Com.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.