Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Ringier Sportal SRL a achiziţionat activele aferente desfăşurării activităţii ziarului Gazeta Sporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, a informat joi autoritatea de concurenţă.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Activele achiziţionate sunt folosite pentru diferite activităţi precum tipărirea şi vânzarea ziarului Gazeta Sporturilor, vânzarea de spaţiu publicitar în varianta tipărită a ziarului, precum şi în varianta online etc.

Societatea mixtă Ringier Sportal S.R.L., formată din Ringier România S.R.L. şi Sportal Media Group Bulgaria, a încheiat un acord cu Intact Media Group, în luna iulie, pentru a achiziţiona marca românească Gazeta Sporturilor. Acordul privind achiziţia include atât platforma digitală GSP.ro, cât şi ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor.

Portalul de informaţii sportive GSP.ro are peste 3,5 milioane de vizitatori unici pe lună. Ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor este vândută în aproximativ 20.000 exemplare pe zi.

Ringier Sportal S.R.L (înfiinţată la finalul lunii martie 2018) este o societate mixtă 50:50, cu acţionarii Ringier România S.R.L. (înfiinţată în 1992), subsidiara directă a Ringier AG din Elveţia, şi Sportal Media Group Bulgaria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.