Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a autorizat tranzacţia prin care Dante International, deţinătorul platformei eMAG, a preluat compania Extreme Digital Zrt. Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie, eMAG Ungaria şi Extreme Digital, cei doi lideri ai comerţului online din Ungaria, au anunţat fuziunea prin care va apărea una dintre cele mai importante companii de e-commerce din Europa Centrală şi de Est, cu o ţintă de vânzări de un miliard de euro în şase ani.

Joi, Consiliul Concurenţei a anunţat că a dat undă verde pentru realizarea fuziunii.

"Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante", arată Consiliul Concurenţei într-un comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Dante International, controlată în comun de Grupul Naspers şi de Iulian Stanciu, operează ca un retailer generalist, prin intermediul platformei eMAG şi prin 15 magazine fizice/showroom-uri. De asemenea, Dante International desfăşoară activitate de retail de fashion prin intermediul platformei Fashion Days.

Extreme Digital Zrt. este un comerciant cu amănuntul de bunuri de consum, activ în principal pe piaţa din Ungaria, unde operează prin intermediul platformei edigital.hu şi printr-un număr de magazine fizice. Compania are vânzări şi în alte state din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.