Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat tranzacţia prin care retailerul Mega Image a preluat trei magazine ce aparţin companiei Adivin’95. Cele trei magazine sunt situate în Constanţa şi şi-au desfăşurat activitatea sub denumirea de „Supermarketul familiei tale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că această operaţiune nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora”, a informat marţi autoritatea de concurenţă.

Anterior, Consiliul Concurenţei a autorizat, cu condiţii, mai multe tranzacţii pe piaţa de retail alimentar, după ce a analizat efectele pe care aceste tranzacţii le pot avea pe piaţă.

De exemplu, în cazul tranzacţiei prin care Mega Image urma să preia 20 de magazine Angst, Autoritatea de Concurenţă a constatat că în unele zone din Bucureşti s-ar fi consolidat  poziţia pe piaţă a Mega Image, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere ale consumatorilor.

În urma intervenţiei Consiliului Concurenţei, Mega Image a renunţat la achiziţionarea magazinului Angst Perla, s-a angajat să cesioneze magazinele Angst Amzei şi Angst Academiei şi să nu se implice în activităţile cesionate decât după trecerea unei perioade semnificative de 10 ani.

Deciziile adoptate de Consiliul Concurentei sunt publicate pe site-ul autorităţii.

Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, activează în România, în cea mai mare parte, în sectorul comerţului cu amănuntul de bunuri de consum curent.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.