Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat operaţiunea prin care grupurile petroliere Schlumberger şi Weatherford vor înfiinţa în comun două companii care vor opera pe pieţele din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupurile Schlumberger şi Weatherford sunt prezente în România prin intermediul subsidiarele lor care oferă produse şi servicii aferente producţiei de petrol şi gaze naturale.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu regulamentul privind concentrările economice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia”, se mai arată în comunicat.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

Weatherford va contribui cu portofoliul său de servicii de finalizare multifază a forajelor (multistage completions), capacităţile regionale de producţie şi cu lanţul său de aprovizionare.

Weatherford este o societate multinaţională din sectorul petrolier ce furnizează echipament şi servicii folosite în foraj, evaluare, finalizare a forajelor, producţie şi intervenţie asupra puţurilor de petrol şi gaze naturale.

Schlumberger va transfera celor două companii accesul la tehnologiile sale de suprafaţă şi de foraj, la procesele sale operaţionale şi la fluxul de activitate de geo-inginerie.

Activitatea Schlumberger este axată, în principal, pe evaluarea zăcămintelor, servicii de foraj, producţie şi alte tehnologii de foraj şi în legătură cu zăcămintele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.