Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că supune dezbaterii publice angajamentele propuse de 14 companii şi de către Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) pentru a elimina îngrijorările concurenţiale care au condus la declanşarea investigaţiei privind o posibilă înţelegere pe pe piaţa serviciilor de leasing operaţional şi a serviciilor conexe din România, astfel că acestea se angajează ca atât colectarea, prelucrarea, cât şi distribuirea de informaţii privind activitatea de leasing operaţional să se realizeze astfel încât să se asigure confidenţialitatea, iar diseminarea acestora să aibă loc doar în formă agregată, care să nu permită identificarea companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de 14 companii şi de către Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) pentru a elimina îngrijorările concurenţiale care au condus la declanşarea investigaţiei privind o posibilă înţelegere pe pe piaţa serviciilor de leasing operaţional şi a serviciilor conexe din România. Informaţiile schimbate între concurenţi au vizat, în principal, date individualizate privind volume ale activităţii desfăşurate pe piaţa de leasing operaţional şi a serviciilor conexe acestora din România, acest schimb de informaţii  având loc trimestrial, începând cu anul 2007”, arată autoritatea de concurenţă.

Schimbul de informaţii analizat s-a realizat în mod direct între concurenţi, indirect, prin intermediul Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional din România (ASLO), precum şi prin intermediul unor publicaţii de profil care preluau date privind activitatea societăţilor de leasing operaţional şi le publicau în formă individualizată.

”În acest context, angajamentele propuse de companii prevăd ca atât colectarea, prelucrarea, cât şi distribuirea de informaţii privind activitatea de leasing operaţional să se realizeze astfel încât să se asigure confidenţialitatea, iar diseminarea acestora să aibă loc doar în formă agregată, care să nu permită identificarea companiei. Chiar dacă, în general, schimbul de informaţii pe anumite pieţe poate fi util analizei comparative (benchmarking), dacă conţine elemente cu grad mare de detaliu şi individualizare poate facilita coordonarea comportamentului companiilor, încălcând reglementările din domeniul concurenţei”, spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Companiile care au propus angajamente sunt Ald Automotive, Arval Service Lease Romania, Autotechnica Fleet Services, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing,  Business Lease Romania, Leaseplan Romania, New Kopel România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management, şi Alexandros Long Term Rental, precum şi Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) şi Finmedia.

Documentele, conţinând angajamentele formulate de companiile investigate şi ASLO, pot fi consultate pe pagina de internet a autorităţii de concurenţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii până la data de 4 ianuarie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.