Conglomeratul bancar şi de plăţi Fidelity National Information Services se pregăteşte pentru o divizare a activităţilor, care ar inversa o achiziţie de 43 de miliarde de dolari a serviciului de plăţi Worldpay, pe care a finalizat-o în urmă cu patru ani, au declarat persoane familiare cu problema, iar un anunţ oficial ar putea avea loc în această săptămână, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FIS intenţionează să realizeze o separare, fără taxe, a diviziei sale comerciale, care procesează plăţi pentru companii, au spus sursele.

Finalizarea spin-off-ului va dura mai multe luni, iar FIS va primi, de asemenea, orice oferte de achiziţie pentru divizie în această perioadă, au adăugat sursele.

O mare parte din afacerile comerciale ale FIS este reprezentată de Worldpay, pe care a cumpărat-o cu 43 de miliarde de dolari în 2019.

De atunci, acţiunile FIS şi-au pierdut mai mult de jumătate din valoare, lăsând-o cu o capitalizare de piaţă de 45 de miliarde de dolari, în timp ce compania luptă pentru a rămâne competitivă cu companii vechi şi noi din tehnologia financiară, care promit servicii mai bune şi mai ieftine.

Compania din Jacksonville, Florida, ar putea anunţa spinoff-ul cel mai devreme în această săptămână, dezvăluind rezultatele unei revizuiri strategice pe care a început-o în decembrie, ca urmare a presiunii fondurilor speculative D.E. Shaw şi JANA Partners, conform surselor.

Sursele au avertizat că nicio tranzacţie nu este sigură şi au cerut să nu fie identificate discutând deliberări confidenţiale.

FIS a refuzat să comenteze.

Mai multe conglomerate, inclusiv General Electric, Johnson & Johnson, Kellogg şi Toshiba, şi-au divizat afacerile extinse în ultimii câţiva ani, pe fondul presiunii din partea investitorii pentru a se concentra pe o profitabilitate sporită în unele dintre afacerile de bază.

Destrămarea FIS ar lăsa compania să aibă o afacere de bază cu sisteme de procesare, permiţând tranzacţii între bănci şi alte instituţii financiare, precum şi divizia de pieţe de capital, care deserveşte firmele de investiţii.

Soluţiile pentru comercianţi reprezintă aproximativ 30% din veniturile companiei, în timp ce braţul de soluţii bancare constituie aproximativ 46%, iar soluţiile  pentru piaţa de capital reprezentând restul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.