Conglomeratul Berkshire Hathaway al miliardarului Warren Buffett a recuperat pierderile provocate de pandemia de Covid-19, majoritatea divizilor sale înregistrând o redresare puternică a profitului şi veniturilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania condusă de Buffett din 1965 a semnalat totodată încrederea miliardarului în viitorul său, prin răscumpărarea unor acţiuni în valoare de 6 miliarde de dolari în trimestrul al doilea.

Companiile de producţie, servicii şi comerţ cu amănuntul ale grupului Berkshire, cu sediul în Omaha, Nebraska, au avut de suferit anul trecut, în timp ce activitatea economică a scăzut, pierderile de locuri de muncă au crescut şi cumpărătorii au rămas acasă.

Berkshire a anunţat însă că operatorul feroviar BNSF, divizia de dealeri auto şi activităţile de construcţii de locuinţe se numără printre numeroasele întreprinderi care au înregistrat recuperări ”semnificative”, în pofida întreruperilor lanţurilor de aprovizionare şi a costurilor mai mari, în unele cazuri profiturile şi veniturile depăşind nivelurile anterioare pandemiei.

În trimestrul al doilea, profitul operaţional a crescut cu 21%, la 6,69 miliarde dolari, sau la aproximativ 4.424 dolari pe acţiune de clasă A, de la 5,51 miliarde dolari, sau aproximativ 3.463 dolari pe acţiune, cu un an mai devreme.

Profitul net a crescut cu 7%, până la 28,1 miliarde de dolari, sau 18.488 dolari pe acţiune de clasă A,

Veniturile au avansat cu 22% la 69,1 miliarde de dolari.

Berkshire deţine, de asemenea, companii precum asigurătorul auto Geico şi See's Candies.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.