Circa 50% din societăţile la nivel european au durată de viaţă mai mică de cinci ani, în condiţiile în care anual, 200.000 societăţi intră în faliment, a declarat miercuri Stan Tîrnoveanu, Partener Senior în cadrul societăţii de avocaţi Zamfirescu, Racoţi & Partners, prezent la conferinţa News.ro ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvenţă, factor important pentru asigurarea unei creşteri sustenabile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Circa 50% din societăţile la nivel european au durată de viaţă mai mică de cinci ani. Sau, cum zicea un prieten ungur, la noi este un proverb: ’De când s-a inventat moartea, viaţa e nesigură’. Insolvenţa este un fenomen. Anual, 200.000 societăţi intră în faliment la nivel european. Anual se pierd 1,7 milioane de locuri de muncă”, a declarat miercuri Stan Tîrnoveanu.

Acesta a vorbit şi de existenţa unui fenomen transfrontalier.

”Ratele de recuperare conform indicatorilor Băncii Mondiale, 90% la ţări precum Belgia sau Finlanda. Oare de ce? 30%, zona noastră. În economiile în care restructurarea este mai des întâlnită, creditorii se aşteaptă la o recuperare între 83% şi 57%. La noi, aşteaptă”, adaugă Stan Tîrnoveanu.

Mai mult, 75% din societăţile aflate în lichidare, reorganizare sunt societăţi cu patrimoniu în portbagajul unei Dacii vechi, fără active.

La rândul său, Dorin Petcu, asociat în cadrul TZA Insolvenţă SPRL, a vorbit la conferinţa News.ro, despre situaţia capitalului uman.

”Viitorul ne va dovedi că oamenii pe care vom vrea să îi angajăm nu vor fi doar cei care vor avea diploma corespunzătoare, doar cei care vor avea un număr de ani vechime şi care vor fi participat la un anumit număr de proiecte, dar şi cei care ne-au arătat că au în mod real aptitudini, că au adaptabilitatea la evoluţia mediului economic în care funcţionăm şi că au motivarea necesară să evolueze şi să meargă mai departe”, a declarat miercuri Dorin Petcu, prezent la conferinţa News.ro ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvenţă, factor important pentru asigurarea unei creşteri sustenabile”.

Vorbind de cunoştinţe, el consideră că o problemă pe care a sesizat-o este faptul că utilizarea acestora ridică probleme destul de mari.

”Le-am sintetizat în categorii cinci mari: puterea, controlul, cultura, vizibilitatea şi dependenţa”, a punctat el.

Agenţia de presă News.ro cu sprijinul INPPI, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, CEC Bank, CITR , Zamfirescu, Racoţi & Partners, organizează miercuri, 27 septembrie, cu începere de la ora 09.30, la Hotel Sheraton, conferinţa « REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvenţă, factor important pentru asigurarea unei creşteri sustenabile”, eveniment care aduce la aceeaşi masă reprezentanţi ai autorităţilor, practicieni în insolvenţă, şefi de companii, avocaţi si consultanţi la o dezbatere privind consecinţele insolvenţelor asupra economiei.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.