Succesul în dezvoltarea durabilă la nivel naţional este asigurată doar de implicarea tuturor actorilor vizaţi, în contextul în care actorul guvernamental nu este suficient, a afirmat, joi, Csilla Lorincz, coordonator birou Departamentul de Dezvoltare Durabilă, Guvernul României, la evenimentul de business „Oraşul meu – Acasă şi la birou”, organizat, de Agenţia de presă News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În centrul strategiei de dezvoltare durabilă este cetăţeanul. Succesul depinde de implicarea actorilor vizaţi, actorul guvernamental nu este suficient. Avem nevoie de implicarea celor cărora ne adresăm”, a spus Lorincz.

Ea a atras atenţia că mediul privat are un rol important, mai ales în zona de finanţare şi de implicare.

”Mediul privat are un rol foarte important. Agenda noastră presupune un buget care nu are cum să fie acoperit doar din fonduri bugetare. Aportul societăţii civile este foarte important. Dacă nu vorbim despre aceste obiective, despre direcţia în care vrem să mergem, nu putem să mergem mai departe”, a spus Lorincz.

Ea a tras atenţia că ponderea populaţiei urbane a crescut de la 34% în 1960 la 55% în 2016. Totodată, strategia naţională cuprinde obiectivele referitoare la creşterea calităţii serviciilor, a nivelului de educaţie al cetăţenilor.

Evenimentul „Oraşul meu – Acasă şi la birou” este organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox şi are ca parteneri Ceetrus, SVN Romania, Genesis Property, Sema Parc, Cosmopolis. Partener instituţional este Departamentul de Dezvoltare Durabilă, Guvernul României şi partener media Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...