PNRR are o componentă care se adresează administratorilor de fonduri, de 400 milioane euro, iar administratorii de fonduri pot beneficia de aceşti bani, pentru investiţii în domeniile pe care PNRR le-a considerat prioritare, a declarat joi Horia Gustă, preşedinte la Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România, în cadrul “RoInvest”, eveniment organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horia Gustă afirmă că speră ca administratorii de fonduri să beneficieze de aceşti bani, pentru investiţii în domeniile pe care PNRR le-a considerat prioritare, energie, energie regenerabilă, companii mici şi medii cu maximum 3.000 de angajaţi, în domeniul infrastructurii, al dezvoltării sociale şi tehnologiei.

Acesta spune că PNRR are o componentă care se adresează administratorilor de fonduri, de 400 milioane euro, care va veni către administratorii de fonduri din România printr-un mecanism generat de Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Fondul European de Investiţii.

”Este important faptul că există surse, aceşti bani pot fi alocaţi de către companii nou-înfiinţate, către start-up-uri. Există şi o cerinţă acolo în contractul semnat de Minister cu Fondul European de a veni şi cu o componentă din partea administratorilor de fonduri, o componentă privată, ceea ce este un lucru extrem de bun. Credem că aceşti 400 milioane vor fi alocaţi de Fondul European de Investiţii către administratorii de fonduri profesionişti cu expertiză largă în administrarea banilor”, a spus Gustă.

El afirmă că administratorii de fonduri sunt parteneri pentru companii, pe care le finanţează, dar şi pentru statul român.

Partener principal al evenimentului este UniCredit Bank România, iar parteneri sunt Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România şi Philip Morris România.

Mai multe detalii despre eveniment la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-roinvest-editia-a-iii-a-20723771

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.