Aproximativ 660.000 companii erau active în România la finalul anului 2015, din care circa 20.000 au active de peste 1 milion de euro, însă alte circa 3.000 de firme la nivel naţional sunt în pragul insolvenţei, a declarat miercuri Cristina Ienciu, head of legal la CITR, la conferinţa ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvenţă, factor important pentru asigurarea unei creşteri sustenabile” organizată de News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Companiile cu active de peste 1 milion de euro, într-un nivel optim al gradului de îndatorare de 70%, sunt împărţite în trei categorii: cele finanţabile, acelea care merg şi care nu au probleme de finanţare, mai sunt societăţile aflate în dificultate, care pot fi redresate prin aplicarea unor măsuri urgente (circa 5.000 de societăţi). Şi vorbim de societăţi spre pragul insolvenţei în număr de 3.000, cu active de peste 1 milion de euro”, a declarat miercuri Cristina Ienciu, head of Legal la CITR, la conferinţa News.ro.

Ea spune că aproape 20.000 de companii reprezintă ”locomotiva” economiei româneşti.

”E un paradox. Vorbim de o creştere economică constantă, dar în acelaşi timp, la nivelul companiilor, se întâmpină foarte multe dificultăţi, o parte din companiile de impact din România sunt într-un anumit grad de dificultate. Având la bază studiul CITR, constatăm că în România sunt aproximativ 660.000 companii active, la finalul anului 2015, din care relevante pentru economie, cu active mai mari de 1 milion euro, sunt circa 20.000 de companii. Acestea au 1,9 milioane salariaţi  şi afaceri în cuantum de 68 %”, a declarat miercuri Cristina Ienciu, head of Legal la CITR.

Agenţia de presă News.ro cu sprijinul INPPI, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, CEC Bank, CITR , Zamfirescu, Racoţi & Partners, organizează miercuri, 27 septembrie, cu începere de la ora 09.30, la Hotel Sheraton, conferinţa « REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvenţă, factor important pentru asigurarea unei creşteri sustenabile”, eveniment care aduce la aceeaşi masă reprezentanţi ai autorităţilor, practicieni în insolvenţă, şefi de companii, avocaţi si consultanţi la o dezbatere privind consecinţele insolvenţelor asupra economiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.