Cartierele Cosmopolis din Bucureşti şi Coresi din Braşov vor fi primele cartiere private cu şcoli de stat, astfel că miile de rezidenţi vor avea acces şi la şcoală de stat cu clasele I-VIII. În cazul Cosmopolis, dezvoltatorul Opus Land Development a ales să construiască şcoala de la zero, iar ulterior construcţia finalizată şi terenul aferent vor fi donate Inspectoratului Şcolar, a declarat joi Gabriel Voicu, director de vânzări al complexului Cosmopolis, la evenimentul de business „Oraşul meu – Acasă şi la birou”, organizat de Agenţia de presă News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Investim pentru comunitate, iar sănătatea, educaţia şi accesul direct la propriul mall, cele 24 de piscine sunt doar câteva dintre atuurile noastre. La această şcoală de stat vor avea acces sute de copii, inclusiv cei care stau în alte cartiere private, cartiere în care dezvoltatorii nu au avut o prioritate în dezvoltarea unor astfel de facilităţi", a declarat Gabriel Voicu, director de vânzări al complexului Cosmopolis.

Astfel, cele mai importante cartiere rezidenţiale private duc mai departe conceptul "la cinci minute distanţă". Dacă până acum accentul se punea pe deschiderea de centre comerciale, unităţi medicale şi locuri de recreere cât mai aproape de blocurile şi vilele nou-ridicate, acum dezvoltatorii etalon ai pieţei imobiliare ridică ştafeta.

Reţeta aleasă de dezvoltatori diferă. Coresi Braşov este în stadiu incipient, iar dezvolatorul a ales să doneze un teren către statul român. Ulterior, după un studiu de fezabilitate, instituţiile statului vor fi responsabile de construcţia şcolii.

Evenimentul „Oraşul meu – Acasă şi la birou” este organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox şi are ca parteneri Ceetrus, SVN Romania, Genesis Property, Sema Parc, Cosmopolis. Partener instituţional este Departamentul de Dezvoltare Durabilă, Guvernul României şi partener media Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.