Vicepreşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană, Adrian Borotea, a declarat că există o preocupare crescândă a investitorilor în zona eoliană pentru dezvoltarea acestor capacităţi, precizând că sunt multe proiecte care vor fi puse în funcţiune începând de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adrian Borotea a declarat, joi, la conferinţa News.ro Energy road - Energie la tine acasă, că au fost zile în timpul iernii când energia eoliană a acoperit peste 35% din consumul întregii ţări. 
“Există o preocupare crescândă a investitorilor şi în zona eoliană de a dezvolta noi capacităţi. Sunt mai multe proiecte de multe sute de megawatti pe care sunt sigur că le vom vedea, dacă nu anul acesta, atunci începând de anul viitor vor fi puse în funcţiune. În cursul iernii am văzut zile în care energia eoliană a acoperit 35 chiar 37 la sută din consumul întregii ţări”, a povestit Adrian Borotea.
El a precizat că sunt discuţii cu autorităţile şi pe partea offshore 
“În ceea ce priveşte partea de offshore, suntem în discuţii cu ministerul, Guvernul, Parlamentul pentru schema suport pentru offshore şi sperăm că undeva anul acesta lucrurile se vor definitiva şi proiectele de offshore vor putea fi demarate. Sigur, cu menţiunea că trebuie tratată problema evacuării energiei electrice din aceste capacităţi noi în reţeaua Transelectrica”, a transmis vicepreşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană.
Evenimentul News.ro Energy road - Energie la tine acasă este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri ai evenimentului sunt ACUEFPPGComplexul Energetic OlteniaNuclearelectricaPetrom şi Romgaz.

Mai multe detalii în privinţa subiectelor abordate şi a speakerilor la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-v-a-20672987

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.