Apple a anunţat vineri că va organiza conferinţa sa anuală pentru dezvoltatori în luna iunie, iar aceasta va avea loc exclusiv online, din cauza ”situaţiei actuale de sănătate”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cel mai recent caz al unei companii de tehnologie care anulează sau mută în online o conferinţă pentru dezvoltatori. Facebook, Miscrosoft şi Google, parte a grupului Alphabet, au procedat în acelaşi fel.

Conferinţa anuală a Apple atrage de obicei peste 5.000 de participanţi. Compania a anunţat într-un comunicat că va acorda 1 milion de dolari organizaţiilor locale din San Jose, pentru a compensa scăderea veniturilor provocată de noul format online al conferinţei.

Luni, autorităţile din ţinutul Santa Clara, unde se află San Jose, au interzis evenimentele cu cel puţin 1.000 de participanţi pentru cel puţin trei săptămâni.

Miercuri seara, biroul guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, a interzis toate evenimentele cu peste 250 de participanţi, până la sfârşitul lunii martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.