Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare, pe directorul general Mihnea Tobescu, cu o amendă de 100.000 lei, şi pe Milena Guentcheva, director general adjunct, cu o amendă de 50.000 lei, pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, la începutul anului, când compania a fost trecută sub administrarea temporară a Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private. (...) Stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite prin Decizia nr. 199/20.02.2020 pentru societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. Pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare S.A, după cum urmează: Mihnea Tobescu, director general – amendă în cuantum de 100.000 lei şi Milena Guentcheva, director general adjunct – amendă în cuantum de 50.000 lei”, a informat miercuri ASF.

Compania s-a aflat sub administrarea temporară a Fondului de Garantare a Asiguraţilor, în urma unei decizii din februarie a autorităţii. Consiliul ASF a decis ulterior încetarea mandatului Fondului de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar, la Euroins România Asigurare-Reasigurare.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări care operează în regiunea CEE/SEE/CIS. Grupul cu sediul central în Bulgaria operează în nouă ţări europene şi deşine subsidiare de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. EIG operează de asemenea în Grecia şi Rusia, şi deţine o companie de asigurări de nişă în Spania şi Italia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. EIG este o subsidiară a Eurohold Bulgaria, grup independent de top care operează în regiunea CEE/SEE/CIS, listat la bursele din Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria activează în operaţiuni de asigurări, leasing, vânzări auto, management de active şi investiţii.

Euroins România a înregistrat în 2019 o creştere de 25% a primelor brute subscrise la 530 de milioane de leva (270 milioane euro). Potrivit ASF, asigurătorul are o cotă de 11,6% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă, rezultat care plasează companie pe locul 4, după City Insurance, Allianz-Ţiriac Asigurări şi Omniasig VIG.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.