Companiile nord-americane care au dificultăţi să angajeze muncitori pe cea mai restrânsă piaţă a forţei de muncă din ultimele decenii au cumpărat anul trecut mai mulţi roboţi decât oricând, mulţi fiind alocaţi pentru noi fabrici de vehicule electrice şi baterii, aflate în construcţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cererea de roboţi pare să fi scăzut, totuşi, spre sfârşitul anului, ridicând semne de întrebare cu privire la cât de puternic va fi 2023 în faţa schimbării modelelor de consum al gospodăriilor şi a ratelor dobânzilor în creştere prevăzute de băncile centrale pentru a controla inflaţia ridicată.

Companiile, situate în mare parte în Statele Unite, dar incluzând şi unele în Canada şi Mexic, au comandat puţin peste 44.100 de roboţi în 2022, o creştere de 11% faţă de anul precedent şi un nou record, potrivit datelor compilate de Asociaţia pentru Avansarea Automatizării, un grup industrial cunoscut şi sub denumirea de A3.

Valoarea acestor maşini a totalizat 2,38 miliarde de dolari, o creştere cu 18% faţă de anul precedent, potrivit datelor.

”Lipsa forţei de muncă nu pare să scadă”, a spus Jeff Burnstein, preşedintele A3.

Multe companii, care se străduiesc să găsească lucrători în mijlocul celei mai scăzute rate ale şomajului din SUA din 1969, văd automatizarea ca pe o soluţie rapidă.

Burnstein a spus că a existat o încetinire vizibilă a comenzilor la sfârşitul anului, ceea ce ridică o întrebare despre cum va evolua 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.