Companiile E-Distribuţie, parte din grupul Enel, au trimis la reciclare peste 6.000 de tone de deşeuri de echipamente rezultate în urma lucrărilor de modernizare şi de mentenanţă a reţelei de energie electrică în perioada 2020 – 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Companiile E-Distribuţie, parte din grupul Enel, au trimis la reciclare peste 6.000 de tone de deşeuri de echipamente rezultate în urma lucrărilor de modernizare şi de mentenanţă a reţelei de energie electrică în perioada 2020 – 2021, reprezentând deşeuri de transformatoare, cabluri electrice, baterii industriale, contoare sau ulei uzat. De la începutul acestui an şi până în prezent, cantitatea trimisă la reciclare depăşeşte 2.000 de tone", anunţă grupul.

Iniţiativa de reciclare a echipamentelor înlocuite în urma lucrărilor de modernizare a reţelei electrice face parte din strategia de sustenabilitate şi dezvoltare durabilă a companiei, care susţine tranziţia către o economie circulară. În ultimii cinci ani, cele trei companii de distribuţie ale grupului au reciclat deşeuri de echipamente totalizând 15.200 de tone. Dintre acestea, în ultimele 18 luni, peste 95% din volumele reciclate s-au întors în economie sub formă de metale feroase, neferoase, plastic, lemn, sticla etc.

Veniturile totale obţinute în urma reciclării echipamentelor au fost de aproximativ 850.000 de euro în 2020 şi de peste 300.000 de euro în prima jumătate a acestui an. 

„Pentru Enel, sustenabilitatea este parte din strategia de business, iar unul dintre pilonii economiei circulare îl reprezintă menţinerea valorii unui produs prin revalorificare. Angajamentul nostru faţă de economia circulară a început în urmă cu câţiva ani, prin eforturi susţinute atât pentru limitarea cantităţii de deşeuri generate, cât şi pentru creşterea celor valorificate. Am reuşit să obţinem economii semnificative de energie, de peste 84.000 GJ în 2020, datorită lucrărilor de întreţinere şi modernizare a staţiilor şi posturilor de transformare, precum şi înlocuirii echipamentelor şi transformatoarelor. Continuăm să ne concentrăm activitatea pe sustenabilitatea ecologică, socială şi economică pentru a identifica, împreună cu partenerii noştri, soluţii circulare şi pe termen lung care pot transforma aceste deşeuri în oportunităţi de dezvoltare”, a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuţie.

Grupul Enel se află în plin proces de tranziţie către un model de afaceri sustenabil prin dezvoltarea de surse regenerabile de energie şi adoptarea principiilor economiei circulare ca motor strategic. Companiile E-Distributie au integrat  aceste principii în activitatea lor, astfel că toate deşeurile trimise la reciclare – transformatoare, cabluri electrice, fier, baterii industriale, contoare, ulei uzat – ajung la contractori autorizaţi, care valorifică fiecare deşeu de echipament.

Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără peste 131.000 de kilometri, 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.