Companiile din sectorul spaţial au atras în primul trimestru investiţii de 1,9 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat miercuri de firma Space Capital din New York, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tendinţa către tranzacţii mari a continuat în primul trimestru, primele 10 runde de finanţare reprezentând 77% din totalul investiţiilor”, a scris în raport directorul partener al Space Space, Chad Anderson.

Raportul trimestrial al Space Capital împarte investiţiile în industrie în trei categorii de tehnologie.

Prima, infrastructura, include ceea ce mulţi ar considera companii spaţiale, cum ar fi firmele care construiesc rachete şi sateliţi.

Celelalte două categorii sunt aplicaţiile şi distribuţia.

Prima categorie include servicii dependente de spaţiu, cum ar fi serviciile de transport sau navigarea, în timp ce celelalte două reprezintă tehnologii terestre, care se conectează la reţele spaţiale.

În total, Space Capital urmăreşte 1.480 de companii, cu o investiţii globale cumulate de 186,7 miliarde de dolari, efectuate din din 2012, la nivelul cele trei categorii.

Cea mai mare parte a investiţiilor în segmentul infrastructurii spaţiale a fost destinată constructorilor de rachete şi companiilor de sateliţi, cu 1,1 miliarde de dolari şi respectiv 900 de milioane de dolari.

Cele mai mari finanţări au fost atrase de SpaceX, de 850 de milioane de dolari,  şi de OneWeb, în valoare de 400 de milioane de dolari., a subliniat Space Capital, acestea fiind urmate de  investiţii atrase de companiile unicorn ABL Space şi Axiom Space.

Anderson consideră că este ”foarte probabil” ca investiţiile în infrastructura spaţială să depăşească 10 miliarde de dolari în acest an, ceea ce ar depăşi recordul anului 2020, de 8,9 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.