Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna ianuarie, comenzi noi mai mari cu 21,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de capital, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna decembrie 2017, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au scăzut faţă de luna precedentă cu 12,5%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent au crescut cu 14,8%.

În luna ianuarie 2018, comenzile noi din industria prelucrătoare, comparativ cu aceeaşi lună din anul trecut, au crescut cu 21,5%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+24,8%), industria bunurilor intermediare (+20,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14%) şi industria bunurilor de uz curent (+6,9 %).

Comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în ianuarie cu 9,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+14,5%), industria bunurilor de uz curent (+5,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,6%) şi industria bunurilor intermediare (+1%).

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 12,9%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.