Pandemia a arătat că un programul de lucru flexibil contribuie la creşterea productivităţii şi a satisfacţiei la locul de muncă, arată Spyrosoft, companie de dezvoltare software, care precizează că a lăsat la alegerea echipelor atât locul de unde îşi doresc să muncească, cât şi programul de lucru, astfel încât angajaţii Spyrosoft nu au program de lucru fix şi nici nu sunt obligaţi să vină zilnic la birou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste jumătate dintre cei angajaţi de la debutul pandemiei de compania de software au ajuns în echipă la recomandarea unui membru mai vechi al acesteia. La gradul mare de retenţie şi recomandare pe care îl raportează compania contribuie atmosfera de lucru, relevantă pentru 84% dintre angajaţi, dar şi siguranţa locului de muncă sau munca în echipă”, arată compania.

Prezentă de 6 luni în România, Spyrosoft are, la nivel global, peste 1.100 de angajaţi în cele 18 birouri din Europa, Asia, America de Sud şi SUA. Biroul din Timişoara este cel mai recent deschis, iar compania mizează pe politica de wellbeing, centrată pe angajat, pentru a-şi extinde echipa.

Astfel, angajaţii companiei nu au program de lucru fix şi nici nu sunt obligaţi să vină zilnic la birou.

”Astfel, în timp ce multe companii iau în considerare revenirea la un program de lucru full office, noi lăsăm la alegerea echipelor atât locul de unde îşi doresc să muncească, cât şi programul de lucru. Două săptămâni la birou şi o lună din Bali? Sigur, putem lucra de oriunde”, a precizat Witold Leder, CEO of Spyrosoft Solutions.

Potrivit unui sondaj intern al companiei, realizat la nivelul celor 8 ţări şi 14 birouri Spyrosoft, 84% dintre angajaţi consideră că beneficiază de o atmosferă de lucru bună, dar şi de echipe alături de care pot performa (81%). De asemenea, în ciuda flexibilităţii programului, 80% dintre angajaţi consideră că beneficiază de stabilitate la locul de muncă.

 Compania oferă un buget pentru dezvoltare personală sau profesională, cu valoare în funcţie de nivelul de senioritate. De asemenea, pentru a contribui la sudarea echipelor menţinând flexibilitatea în alegerea locului din care se lucrează, compania mizează pe întâlnirile informale pentru a conecta membrii unei echipe. Următorul eveniment informal organizat pentru echipa din Timişoara va dezbate provocările dezvoltării software în industria automotive, pornind de la proiectele la care echipa locală lucrează în prezent.

”Până la finalul anului ne dorim să avem o echipă de 100 de specialişti IT, iar pe viitor cu siguranţă aceasta va continua să crească. Dincolo de abilităţile profesionale ale candidaţilor, ne dorim ca aceştia să îşi dorească să lucreze într-o echipă, să fie buni comunicatori şi să îşi dorească să ia iniţiativa în proiectele speciale pe care le livrăm pentru clienţii noştri din toată lumea”, a mai spus Witold Leder.

Spyrosoft este o companie de dezvoltare software înfiinţată în 2016. Aceasta oferă o gamă completă de servicii de dezvoltare software – de la software încorporat şi sisteme cloud care sunt personalizate de fiecare dată pentru a răspunde nevoilor şi cerinţelor clienţilor.

Spyrosoft Solutions are peste 1.100 angajaţi în birourile din Polonia, Marea Britanie, Germania, Croaţia, România, SUA, India şi Suedia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.