Compania ucraineană de stat Naftogaz a declarat luni că un grup de investitori i-a respins oferta de restructurare a datoriilor, nereuşind să scoată compania dintr-un default în care se află de luni de zile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea de respingere a fost trimisă în numele unui grup format din peste 10 investitori care deţin în mod colectiv cu mult peste 50% din obligaţiunile din 2022 ale companiei şi aproape 20% din obligaţiunile cuy maturitate în 2026, a spus Naftogaz.

Naftogaz a adăugat că creditorii doresc ca compania să se angajeze în negocieri de fond. Compania a prezentat luna trecută o ofertă îmbunătăţită.

Principalele îmbunătăţiri au inclus oferta de a plăti 5% din obligaţiunile sale deja implicite din 2022 şi o plată a ”cuponului” restant, care, împreună, s-ar ridica la aproximativ 30 de milioane de dolari.

De asemenea, s-a oferit să mărească rata dobânzii la cuponul obligaţiunilor respective la 7,65%, de la 7,375%, şi să plătească ”un comision de consimţământ” de 0,5% deţinătorilor obligaţiunilor sale cu scandenţa în 2026 dacă aceştia, la fel ca deţinătorii de obligaţiuni din 2022, sunt de acord să împartă plăţile datoriei lor în două tranşe separate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.