Simtel Team (SMTL), o companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a aanunţat marţi că a construit pentru retailerul Kaufland România două centrale electrice ce au presupus instalarea a peste 1.300 de panouri fotovoltaice. Compania mai are totodată în proiectare construcţia a 3,5 MW de centrale fotovoltaice, ce însumează peste 9.300 de panouri fotovoltaice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Simtel Team (SMTL), o companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a construit pentru Kaufland România, una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, două centrale electrice ce au presupus instalarea a peste 1.300 de panouri fotovoltaice”, informează compania.

Panourile instalate pe acoperişurile a două magazine situate în Bucureşti şi Focşani au o capacitate de 490,5 KWp şi vin în sprijinul mediului înconjurător prin reducerea cu peste 760 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Centralele electrice fotovoltaice de pe acoperişurile clădirilor, construite pentru consum propriu, sunt o soluţie eficientă, de reducere a facturii de energie dar şi de protejare a mediului. Cele două proiecte construite la cheie au fost realizate în 2 luni şi jumătate şi au avut la bază cerinţe clare de la beneficiar. Am gândit soluţiile si planificarea astfel încât două echipe au construit centralele în paralel, pe ambele locaţii. România trebuie să valorifice din ce în ce mai mult energia solară, deoarece aceasta este o soluţie reală pentru reducerea poluării şi astfel îmbunătăţirea calităţii vieţii, dar şi pentru eficientizarea consumului de energie, independenţa energetică pentru beneficiar şi predictibilitatea costului cu energia,” a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

Cele două proiecte de instalare de panouri fotovoltaice au fost realizate pentru magazinele Kaufland Focşani şi Kaufland Militari din Bucureşti. Pe acoperişul magazinului Kaufland din Bucureşti au fost instalate 720 de panouri fotovoltaice, pe o suprafaţă de peste 1.300 de metri pătraţi, iar pe acoperişul locaţiei din Focşani au fost montate 588 de panouri, întinse pe o suprafaţă de peste 1000 de metri pătraţi. Pentru realizarea lucrărilor au fost implicate aproximativ 30 de persoane, care au lucrat în paralel la ambele proiecte. Perioada de la proiectare, autorizare, achiziţie, instalare şi punerea în funcţiune s-a întins pe parcursul a două luni şi jumătate.

„Credem cu tărie că energia ce provine din surse regenerabile este o alternativă viabilă, care ajută la menţinerea unui mediu mai curat şi mai sănătos. Kaufland România şi-a asumat misiunea de a investi constant într-un viitor sustenabil, alături de parteneri care înţeleg importanţa acestui demers şi sunt în măsură să ne faciliteze accesul la cele mai eficiente soluţii. Ne-am propus să dezvoltăm minim 9 instalaţii de panouri fotovoltaice în alte spaţii ce aparţin Kaufland România, anual, până în 2025. Fructificăm la capacitate maximă energia verde, cu efect imediat în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a poluării, generând, totodată, o mai mare eficienţă economică,” menţionează Valer Hancaş, director comunicare şi corporate affairs, Kaufland România.

Producţia anuală de energie electrică realizată de cele două magazine va fi de 639,8 MWh, din care 358,5 MWh va fi generată de magazinul din Bucureşti şi 281,3 MWh de cel din Focşani. Echipele Simtel Team vor asigura mentenanţa panourilor fotovoltaice, remedieri corective de orice tip realizate în 24 de ore şi revizii anuale pentru a preveni apariţia oricăror altor potenţiale situaţii neplăcute în viitor.

Cu peste 105 proiecte de centrale fotovoltaice construite, Simtel Team este un pionier în România în domeniul energiei solare. În perioada 2018-2020, compania a fost responsabilă de construcţia a aproximativ jumătate din centralele electrice fotovoltaice noi din România, atât ca număr cât şi ca putere instalată.

În momentul de faţă, compania are în proiectare construcţia a 3,5MW de centrale fotovoltaice, ce însumează peste 9.300 de panouri fotovoltaice. Dintre aceste proiecte, şapte vor avea o putere instalată cuprinsă între 400-500 KW. De asemenea, Simtel Team lucrează şi la implementarea unor proiecte fotovoltaice mai mici cu o capacitate instalată cuprinsă între 80-120 KW.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO din data de 1 iulie 2021. În data de 23 august 2021, acţiunile SMTL erau tranzacţionate la un preţ de 29,2 lei pe acţiune, compania având o capitalizare de piaţă de peste 200 de milioane de lei.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier SMTL şi operează în 3 domenii de activitate - telecomunicaţii, energie regenerabilă şi automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicaţii mobile, construirea şi furnizarea de mentenanţă a centralelor fotovoltaice, precum şi automatizarea proceselor industriale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.