Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri din exploatare de 58,7 milioane de în 2021, o creştere cu 40% faţă de 2020 şi un profit net de 6,1 milioane de lei, o majorare cu 55% comparativ cu anul anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri din exploatare de 58,7 milioane de în 2021, o creştere cu 40% faţă de 2020 şi un profit net de 6,1 milioane de lei, o majorare cu 55% comparativ cu anul anterior”, anunţă compania.

Rezultatele financiare pentru anul 2021 sunt auditate.

„Anul 2021 a fost unul marcat de multiple repere pentru noi, printre care şi listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar din punctul de vedere al rezultatelor financiare a fost cel mai bun an din istoria Simtel. În contextul creşterii preţurilor la energie, fără îndoială, activitatea în domeniul energiei regenerabile a fost prioritatea noastră cheie, reuşind să câştigăm noi proiecte semnificative pe parcursul anului trecut. În 2022, avem în plan continuarea dezvoltării afacerii noastre, atât organic, cât şi prin achiziţii, viziunea noastră pe termen lung fiind crearea unui mix puternic ca integratori de servicii în energie şi telecomunicaţii cu platforme robotice hard şi software. Pentru 2022, estimăm venituri de 103,7 milioane de lei, o creştere de 76% faţă de 2021 şi un profit net de 11,6 milioane de lei, o majorare de 87% comparativ cu 2021. Ne aşteptăm ca energia verde să contribuie cu 90,4 milioane de lei la veniturile totale, în timp ce telecomunicaţiile vor aduce 9,1 milioane de lei,” a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare pentru anul 2021, cea mai mare parte a veniturilor a fost adusă de linia de afaceri de energie verde, 69%, în linie cu ponderea generată în 2020. Telecomunicaţiile au contribuit cu 29% la cifra de afaceri totală, o creştere de 1 punct procentual faţă de 2020. Prin urmare, divizia de energie verde a contribuit cu aproximativ 40,4 milioane de lei la cifra de afaceri pentru 2021, comparativ cu 28,9 milioane de lei in 2020. Activitatea de telecomunicaţii a adus în 2021 venituri de aproximativ 17 milioane de lei, faţă de 11,8 milioane de lei în 2020. Celelalte activităţi ale companiei au avut o contribuţie scăzută la veniturile totale, pe fondul deciziei Simtel Team de a se axa pe cele două linii principale de business unde este cel mai bine cunoscută pe piaţă şi are cea mai bună poziţionare faţă de concurenţă.

În 2021, celelalte activităţi au contribuit cu 1,2 milioane de lei la cifra de afaceri, o cifră asemănătoare cu cea a anului 2020.

În 2021, Simtel Team a realizat instalarea a două centrale electrice fotovoltaice pe acoperişurile a două magazine Kaufland România din Bucureşti şi Focşani şi a implementat un proiect fotovoltaic pentru IKEA, pe magazinul din zona Pallady, Bucureşti. De asemenea, compania a construit în 2021 peste 20 de centrale electrice fotovoltaice pentru magazinele Penny Market din România şi a continuat implementarea centralelor fotovoltaice pentru magazinele Dedeman ca unic furnizor. Pe parcursul anului trecut au fost semnate şi contracte semnificative pentru proiecte viitoare în domeniul energiei regenerabile cu clienţi precum REWE România şi Fan Courier.

Tot în domeniul energiei regenerabile, în 2021, echipele din cadrul Simtel au construit peste 300 de centrale fotovoltaice, fiecare a câte 3.3 kWp pentru Telekom România la staţiile de bază pentru telefonie mobilă şi, de asemenea, au implementat centrale fotovoltaice la data centerele Vodafone România. De asemenea, compania a proiectat, furnizat şi implementat o reţea de 35 de staţii de încărcare pentru maşini electrice în cadrul magazinelor Dedeman. În plus, Simtel Team a realizat la cheie unul dintre puţinele proiecte fotovoltaice construite pe teren în România în ultimii şapte ani, la Ştefăneşti Argeş pentru RadicStar, cu puterea instalată de 1MWp pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha.

În domeniul telecomunicaţiilor, Simtel Team a continuat parteneriatul cu Telekom Romania şi a realizat 428 de km de infrastructură de fibră optică şi construit 25 de turnuri de telecomunicaţii în cadrul proiectului Ronet 2 de acoperire a zonelor fără infrastructură de comunicaţii. În această perioadă, martie 2022, compania este implicată în Germania într-un proiect de construcţie a reţelei de 5G pentru un operator local.

În 2022, Simtel Team va continua investiţiile în dezvoltarea afacerilor companiei. Pe lângă liniile de business existente, respectiv EPC pentru energie regenerabilă, telecomunicaţii, automatizări industriale, compania are în plan consolidarea liniilor de business lansate în 2021, respectiv staţii de încărcare pentru maşini electrice şi distribuţia de echipamente şi componente folosite în construcţia de centrale fotovoltaice. De asemenea, Simtel Team îşi va completa portofoliul de specializări cu producţia de energie electrică prin construirea în acest an a cel puţin unei centrale electrice fotovoltaice ce va rămâne în proprietatea Simtel, dar şi cu servicii de prognoză şi trading de energie în numele clienţilor, ca urmare a achiziţiei a 51% din compania ANT Power, anunţată la finalul anului trecut.

În trimestrul doi şi începutul trimestrului trei al acestui an, compania va efectua o operaţiune de majorare a capitalului social. Capitalul atras în urma acestei operaţiuni va fi utilizat pentru realizarea tuturor proiectelor semnate sau în curs de semnare ce vor aduce creşteri substanţiale în cifra de afaceri a companiei. Pe lângă majorarea de capital social, Simtel Team este implicată în discuţii cu mai multe bănci pentru finanţarea diverselor proiecte de dezvoltare, dar în acelaşi timp evaluează şi posibilitatea de a emite obligaţiuni pe piaţa de capital.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de peste 140 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier SMTL şi operează în 3 domenii de activitate - telecomunicaţii, energie regenerabilă şi automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicaţii mobile, construirea şi furnizarea de mentenanţă a centralelor fotovoltaice, precum şi automatizarea proceselor industriale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.