BD Lemntech, companie cu capital privat 100% românesc, jucător pe piaţa producţiei publicitare şi a amenajărilor, a anunţat luni că a investit din surse proprii un milion de euro într-o linie de finisare înalt tehnologizată şi vizează o creştere cu 30% a cifrei de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"BD Lemntech, companie cu capital privat 100% românesc, jucător important în piaţa producţiei publicitare şi a amenajărilor, a investit din surse proprii un milion de euro într-o linie de finisare înalt tehnologizată, datorită căreia va creşte viteza şi calitatea procesului de  producţie, va fi extinsă gama de finisaje, vor fi diminuate costurile şi va fi propus un nou model de business. Se vor crea astfel premisele necesare pentru ca atingerea unei cifre de afaceri de 40 de milioane de lei la finalul anului 2022, la nivel de grup, ceea ce ar reprezenta o creştere de 30%, spun reprezentanţii companiei", anunţă compania.

Noua linie tehnologică, complet automatizată, este alcătuită din trei roboţi: unul de calibrare şi şlefuire pentru suprafeţe, unul pentru şlefuirea pieselor profilate şi altul de pulverizare, o cameră presurizată cu temperatură controlată, un cuptor vertical şi un cuptor UV unde produsul prelucrat intră în faza de uscare. Cuptorul vertical este o inovaţie tehnologică faţă de cuptoarele liniare, deoarece reduce cu 70% spaţiul necesar amplasării liniei de uscare. Datorită acestei tehnologii, compania poate finisa orice suport (MDF, PAL, placaj furnir, etc.) şi poate aplica toate tipurile de vopseluri, baituri sau lacuri pigmentate.

„Aveam în plan această investiţie de câţiva ani. Investiţia în finisaje industriale este una foarte delicată. Adică, ori o faci ca la carte, ori nu o faci deloc. Nu te poţi opri la jumătatea drumului”, a declarat Andrei Constantinescu, proprietar şi director general al BD Lemntech. 

El a adăugat că, pentru funcţionarea în condiţii optime a liniei tehnologice, a fost necesară şi o investiţie semnificativă într-un nou spaţiu în care a fost amplasată linia tehnologica, având în vedere condiţiile speciale în care trebuie să funcţioneze: construcţii presurizate pentru ţinerea la distanţă a prafului, acces semaforizat în secţie, prin spaţii tampon, tratarea pardoselii cu un sistem antistatic, temperatură controlată pentru a nu influenţa particularităţile vopselei, un sistem avansat de recirculare şi filtrare a aerului, cazane pentru producerea agentului termic la temperaturi înalte, instalaţii de transport pe role automate, respectiv un spaţiu nou pentru asamblarea şi ambalarea pieselor vopsite. 

Odată cu noua investiţie, BD Lemntech lansează şi un nou model de business pentru companie, potrivit căruia o parte a capacităţii de producţie a noii linii tehnologice va fi alocată firmelor care externalizează serviciile de finisaj. În acest fel, BD Lemntech va folosi investiţia la capacitatea ei maximă, iar firmele partenere vor beneficia de toate avantajele acesteia, fără a fi nevoiţi să facă o investiţie similară.

Până la finalul acestui an, BDLemntech va mai construi o hală de asamblare-montaj, iar până în luna mai a anului viitor va fi gata şi un nou spaţiu P+2 pentru pentru birouri şi showroom.

„Pentru a „închide cercul”, respectiv pentru a deţine tehnologia complet automatizată de fabricare a panourilor vopsite, vom investi anul viitor într-o linie pentru prelucrarea marginilor (cantului) panourilor în vederea vopsirii. Trebuie doar să ne decidem dacă vom adopta o soluţie inovativă produsă de un furnizor din Germania sau vom merge pe o soluţie clasică propusă de partenerii noştri italieni de la care am achiziţionat şi linia de vopsit”, a mai declarat Andrei Constantinescu.

În acelaşi timp, compania se uită atent în piaţă, fiind interesată de achiziţia unor jucători cu acelaşi profil de activitate, mai spune Andrei Constantinescu, care adaugă că „roboţii sunt bineveniţi”, dar că se va continua şi investiţia oameni, adică „în echipa de ingineri şi muncitori cu înaltă calificare, care fac parte din familia BDLemntech”.

Înfiinţată în 2005 de omul de afaceri Andrei Constantinescu, BD Lemntech  este un grup de 3 firme cu diferite specializări, care acoperă toată gama de prelucrări pentru materiale pe bază de lemn, debitări laser sau gravură pentru lemn, materiale compozite sau metal şi derulează proiecte în special în Industria Publicităţii, Amenajări Arhitecturale de interior sau exterior şi Construcţii. Producţia este realizată în trei trei fabrici aflate în Sudul Bucureştiului, iar desfacerea se face atât intern, cât şi pe piaţa europeană, în ţări precum Germania, Franţa, Elveţia, Olanda şi Bulgaria.

Pe lângă investiţiile din fonduri proprii, BDLemntech a absorbit până în prezent fonduri europene nerambursabile în valoare de cinci milioane de euro. Cea mai mare parte a investiţiilor a vizat inovaţia şi implementarea unor tehnologii noi de prelucrare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.