Compania Naţională a Uraniului, singurul producător de uraniu din România, estimează pentru acest an un profit net de 21,13 milioane lei şi venituri totale de 121,84 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat în dezbatere de acţionarul majoritar, Ministerul Energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania şi-a planificat totodată cheltuieli totale în sumă de 97,32 milioane lei.

"Pentru anul 2019, profitul estimat creşte faţă de cel realizat în anul 2018 cu 417,14%, nivelul veniturilor fiind corelat cu cel al cheltuielilor", se arată în document.

Cheltuielile cu investiţiile au fost planificate la 2,14 milioane lei.

Societatea are 774 salariaţi.

CNU estimează pentru sfârşitul anului plăţi restante de 7,5 milioane lei.

Bugetul a fost construit având în vedere nivelul realizărilor pentru anul 2018, dar şi nivelul estimat al contractelor ce urmează a fi încheiate pentru anul 2019, arată nota de fundamentare.

CNU este unicul producător de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2) de pe teritoriul Uniunii Europene, care asigură materia primă pentru fabricarea combustibilului nuclear de tip CANDU necesar funcţionării Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă.

Nuclearelectrica este unicul beneficiar al produselor obţinute de CNU.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.