Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) SA transmite un semnal de alarmă faţă de disfuncţionalităţile pe care nefuncţionarea CET Griviţa le-ar genera, în special în sezonul de iarnă. Drectorul general CMTEB, Claudiu Creţu, îşi exprimă, într-un comunicat, disponibilitatea de a prelua activitatea acestui CET care acum se află în administrarea Primăriei Sectorului 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că este deosebit de importantă identificarea unei soluţii pentru funcţionarea CET Griviţa, astfel încât să fie asigurată continuitatea serviciului public de termoficare, după ce, societatea a anunţat că îşi va opri activitatea de producţie, pe termen nelimitat, începând cu data de 3 iulie 2023, din cauza imposibilităţii achitării gazelor naturale”, anunţă CMTEB.

CET Griviţa se află în administrarea Primăriei Sectorului 1 şi livrează energie termică consumatorilor din cartierele Giuleşti, Crângaşi, Griviţa, 1 Mai, Pajura şi Bucureştii Noi.

”Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. este principalul beneficiar contractual al CET Griviţa, care livrează agent termic pentru mai mult de 15.000 de apartamente din zona de Nord şi de Nord-Vest a Capitalei, în special din Sectorul 1. Această zonă funcţionează de ani buni cu surse insuficiente de producere a energiei termice, în situaţia în care CET Pipera a dispărut, iar distanţele de alimentare sunt considerabil de mari”, mai arată compania.

În prezent, CMTEB nu înregistrează restanţe la plata facturilor către această societate, toate debitele fiind achitate la zi.

”Fără a induce panica, transmitem un serios semnal de alarmă, faţă de disfuncţionalităţile pe care nefuncţionarea CET Griviţa le-ar genera, în special în sezonul de iarnă, când se poate ajunge la o serie de probleme sociale grave. Cu un sistem centralizat de termoficare cu probleme majore, care oricum funcţionează de ani buni cu surse insuficiente de producere a energiei termice, este imposibil de imaginat efectele închiderii activităţii acestui CET. În calitate de operator al serviciului public de alimentare cu energie termică, identificarea unei soluţii este o necesitate stringentă. De aceea iniţiem şi participăm activ la discuţii, alături de celelalte entităţi, autorităţi locale şi centrale - Primăria sectorului 1, Primăria Municipiului Bucureşti – pentru asigurarea continuităţii serviciului de termoficare. Menţionăm că ne exprimăm disponibilitatea de a prelua activitatea acestui CET, pentru că responsabilitatea impusă de asigurarea unui serviciu public diferă de principiile funcţionării unei societăţi comerciale", a declarat, luni, directorul general CMTEB, Claudiu Creţu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.